Nicolae Matei a vrut să-și depună candidatura pentru primărie din închisoare. De două ori

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
matei 1

Nicolae Matei, în ”vizită” la DNA, își ascunde cătușele cu sacoul (foto: telegrafonline.ro)

Un zvon apărut zilele trecute spunea că Nicolae Matei, ex-primarul condamnat penal din Năvodari, ar vrea să… candideze. Inițial, nu am luat în seamă informația. Pare absurs ca o persoană care se află în pușcărie să dorească să intre în cursa electorală. Cineva mi-a spus chiar că acesta ar putea fi eliberat atât de repede încât să fie în libertate pe 5 iunie, când au loc alegerile. Evident, nu am crezut. Un om condamnat în februarie 2016 la un an și jumătate de închisoare nu poate ieși pe 5 iunie. Nu sunt jurist, dar bunul simț spune acest lucru.

Recent însă, primul zvon mi-a fost confirmat chiar de unul dintre actualii candidați la alegerile din 5 iunie.

”Nicolae Matei a încercat să candideze la Primărie. O verișoară de-a lui a venit la Biroul Electoral să depună dosarul. Avea mandat. Chiar mă miram de ce am așteptat așa de mult la coadă. Dosarul a fost respins, dar s-a întors a doua zi”, mi-a sus respectiva persoană. Nu îi dau numele pentru că nu am cerut acceptul și pentru că nu vreau în niciun fel să-i influențez șansele.

Aș fi vrut să cer un punct de vedere, dar sincer nu știu cum să dau acum de ex-primar.

Tot recent, am mai primit o știre care adeverește al doilea zvon. Nicolae Matei este la un pas de a fi eliberat. Judecătoria Medgidia a admis cererea sa de eliberare condiționată, după ce o instanță din Constanța o respinsese. Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi contestată.

Dacă nu știți de ce a fost condamnat penal Nicolae Matei, vă readuc aminte. Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie – octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

“Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate, nu s-a plătit nici un ban. În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Vâlcu, a dat, în faţa notarului, o declaraţie care nu corespunde adevărului, susţinând că a primit suma de 59.000 lei, reprezentând preţul achiziţionării a două loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declaraţii mincinoase”, potrivit DNA.

Nu-i așa că țara aceasta, în care un primar condamnat penal vrea să candideze din închisoare (și, culmea, ar avea șanse să câștige), nu încetează să vă uimească? Nu-i așa că vă vine să emigrați departe, departe de tot?

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
Mitshubishi
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.