Nicolae Matei a vrut să-și depună candidatura pentru primărie din închisoare. De două ori

matei 1
Nicolae Matei, în ”vizită” la DNA, își ascunde cătușele cu sacoul (foto: telegrafonline.ro)

Un zvon apărut zilele trecute spunea că Nicolae Matei, ex-primarul condamnat penal din Năvodari, ar vrea să… candideze. Inițial, nu am luat în seamă informația. Pare absurs ca o persoană care se află în pușcărie să dorească să intre în cursa electorală. Cineva mi-a spus chiar că acesta ar putea fi eliberat atât de repede încât să fie în libertate pe 5 iunie, când au loc alegerile. Evident, nu am crezut. Un om condamnat în februarie 2016 la un an și jumătate de închisoare nu poate ieși pe 5 iunie. Nu sunt jurist, dar bunul simț spune acest lucru.

Recent însă, primul zvon mi-a fost confirmat chiar de unul dintre actualii candidați la alegerile din 5 iunie.

”Nicolae Matei a încercat să candideze la Primărie. O verișoară de-a lui a venit la Biroul Electoral să depună dosarul. Avea mandat. Chiar mă miram de ce am așteptat așa de mult la coadă. Dosarul a fost respins, dar s-a întors a doua zi”, mi-a sus respectiva persoană. Nu îi dau numele pentru că nu am cerut acceptul și pentru că nu vreau în niciun fel să-i influențez șansele.

Aș fi vrut să cer un punct de vedere, dar sincer nu știu cum să dau acum de ex-primar.

Tot recent, am mai primit o știre care adeverește al doilea zvon. Nicolae Matei este la un pas de a fi eliberat. Judecătoria Medgidia a admis cererea sa de eliberare condiționată, după ce o instanță din Constanța o respinsese. Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi contestată.

Dacă nu știți de ce a fost condamnat penal Nicolae Matei, vă readuc aminte. Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie – octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

“Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate, nu s-a plătit nici un ban. În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Vâlcu, a dat, în faţa notarului, o declaraţie care nu corespunde adevărului, susţinând că a primit suma de 59.000 lei, reprezentând preţul achiziţionării a două loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declaraţii mincinoase”, potrivit DNA.

Nu-i așa că țara aceasta, în care un primar condamnat penal vrea să candideze din închisoare (și, culmea, ar avea șanse să câștige), nu încetează să vă uimească? Nu-i așa că vă vine să emigrați departe, departe de tot?

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Inițiativele consilierului Tudorel Chesoi pentru Constanța. VIDEO

Thu May 12 , 2016
Consilierului local Tudorel Chesoi a prezentat, recent, într-o emisiune electorală la TV Neptun, motivele pentru care candidează, ca independent, pentru un nou mandat, în calitate de independent. ”Trebuie să facem ceva concret pentru constănțeni, noi, consilierii și primarul. Nu putem fi indiferenți la faptul că unii dintre noi își pierd […]