Nicolae Matei, ex-primarul din Năvodari, ex-pușcăriaș și actual cercetat penal, SFIDEAZĂ românii care au ieșit în stradă. A cerut anulare Ordonanței 14

Sute de mii de români au ieșit în stradă pentru a protesta, printre altele, împotriva celebrei Ordonanțe 13. Ponta și Grindeanu au făcut un pas înapoi și au emis Ordonanța 14, menită să o abroge pe precedenta.

Surpriză de proporții însă. Ordonanța 14 a fost atacată de fostul primar din Năvodari și fostul pușcăriaș Nicolae Matei. Acesta a depus nu una, ci două cereri de anulare a OUG 14, la Curțile de Apel din Constanța și din București, scrie Telegraf.

În plângerea sa, Matei a precizat că OUG nr. 14 a fost adoptată cu încălcarea Constituției, după termenul-limită la care Guvernul era abilitat să emită Ordonanțe de Urgență. O chestiune de formă, nu de fond.

„Guvernul României a fost abilitat să legifereze, să emită ordonanțe până la 1 februarie, când Parlamentul își relua activitatea. OUG nr. 14 a fost emisă în 5 februarie”, se arată în plângerea, conform publicației citate.

Un fost primar, fost membru PSD, fost pușcăriaș și actual cercetat penal sfidează așadar voința a sute de mii de români care au ieșit în stradă. De ce o face? Omul, pe lângă faptul că a fost condamnat penal și că a stat după gratii câteva luni, mai are ceva dosare care l-ar putea trimite ani buni în penitenciar.

Reamintim că Matei a fost condamnat de Curtea de Apel Constanța, în februarie 2016, la un an şi jumătate de închisoare, cu executare, pentru dare de mită, după ce prima instanță îl condamnase, în aprilie 2014, la trei ani și șase luni.

Așa cum scria recent România liberă, acesta este cercetat și în alt dosar, în care a fost chiar reținut, în august 2014. Este acuzat de procurorii DNA că, în calitate de primar și președinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Năvodari, a reconstituit dreptul de proprietate asupra mai multor terenuri situate în intravilanul localităţii Năvodari, pe malul Mării Negre, cu încălcarea dispoziţiilor legale, dar şi a dispoziţiilor definitive şi irevocabile ale instanţei de judecată.

În dosar apar și Corina Eugenia Jianu, un judecător de la Judecătoria Constanța, care ar fi primit un teren de la acesta, dar și fiica ei. ”Prejudiciul total care ar fi fost cauzat în dauna Primăriei Năvodari este estimat, în acest moment, la suma de 111.475.741 lei, la care se adaugă un potenţial prejudiciu de 5 milioane lei care s-ar fi putut produce ca urmare a schimbului de terenuri cu SC Dormarbib Group SRL”, spun procurorii DNA. Matei este cercetat și pentru eliberarea titlului de atestare a unui alt teren. Dosarul a fost instrumentat de Parchetul Curții de Apel -Constanța, acum se află la DNA, prejudiciul fiind peste un milion de euro. Primul dosar a fost trimis în judecată în noiembrie 2014 și se află pe rolul Curții de Apel Constanța, următorul termen fiind pe 10 martie.

O altă afacere complicată, care nici măcar nu a fost trimisă în instanță, este cea a taberei din Năvodari. Tabăra are o suprafață de 1,4 milioane metri pătrați și a aparținut SIND România. Din 2011 este administrată de SC Tabăra Năvodari SA, care are ca asociație orașul Năvodari, cu 40% din acțiuni, și SC Dormarbib Group SRL, cu 60% din acțiuni. Sind România a dat în judecată Consiliul Local Năvodari, primarul orașului, dar și orașul Năvodari, prin primar, și a cerut anularea hotărârii de Consiliu Local din 2011.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Nicolae Matei, ex-primarul din Năvodari, ex-pușcăriaș și actual cercetat penal, SFIDEAZĂ românii care au ieșit în stradă. A cerut anulare Ordonanței 14

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Șase săptămâni de la codul roșu, zăpada rezistă

Thu Feb 16 , 2017
Deși au trecut șase săptămâni de la codul roșu de vreme rea, zăpada rezistă în municipiul Constanța. Un bun exemplu am găsit pe strada Theodor Burada. Pe o bună porțiunea, trotuarul este acoperit de un strat gros de zăpadă, așa cum vedeți în fotografie. Dacă nu aveți mașină, este o […]
strada theodor burada