Niculae Dușu, milionarul care construiește două blocuri între case FOTO

Niculae Dușu
Construcția blocurilor de către firma care aparține lui Nicolae Dușu a început (sursă foto stânga jos: Capital)

Niculae Dușu, unul dintre cei mai discreți milionari din Constanța, construiește două blocuri între case, într-o zonă centrală a orașului.

„Pentru domeniul nostru de activitate capitalismul a facilitat expansiune, diversificare, investiţii importante şi evoluţie occidentală”.

Declarația îi aparține lui Niculae Dușu, omul care a făcut avere după ce a preluat fabrica CELCO.

Niculae Dușu și-a diversificat între timp afacerile și a trecut și la domeniul imobiliar.

Anul acesta, una din firmele sale a obținut autorizație de construire pentru două blocuri, care vor fi ridicate între case.

Construcția este realizată de către DDN GLOBAL SRL, societate comercială fondată de Dușu în 2007, în care era unic acționar. Construcțiile, pe care le-a început deja, se află pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, colț cu Salcâmilor.

Firma lui Dușu ridică aici nu unul, ci două blocuri.

Blocurile sunt construite aici, în cartierul de case

Primul este un imobil cu nu mai puțin de 9 etaje. Va avea locuințe individuale și spații comerciale la parter. De asemenea, terenul va fi împrejmuit. Al doilea bloc va avea 6 etaje, iar la parter vor fi de asemenea amplasate spații comerciale.

Niculae Dușu nu a răspuns întrebărilor noastre prin care îi ceream detalii despre construcție, pentru a vă informa pe voi, cititorii noștri.

De ce blocuri între case?

„Nu pot să înţeleg de ce în zone în care trebuie să facem case vrem să facem blocuri, iar în zone în care trebuie să facem blocuri vrem să facem case”, spunea, recent, primarul Constanței, Decebal Făgădău.

 

Se referea la Palazu Mare, nu la Tomis 2, dar afirmația este corectă și ar trebui să se aplice în tot orașul.

În memoriul de prezentare se spune că „investiția nu va genera motive pentru nemulțumirea segmentului de public local.”

„Analiza investitiei propuse a identificat un impact pozitiv determinat prin crearea unui numar suplimentar de locuri de munca atat in perioada de executie, cat si in perioada de operare, prin dezvoltarea imobiliara a zonei, de realizarea unor spatii comerciale si de prestari servicii la parterul locuintelor. Se apreciaza ca proiectul propus nu va avea impact negativ asupra conditiilor economice locale si nici nu va genera motive pentru nemultumirea segmentului de public local.”, se arată în memoriul tehnic, pe care îl puteți citi dacă dați click aici: DDN_Global_document

Nu știm cum s-a ajuna la această concluzie. Noi am vorbit cu câțiva vecini care spune că zona este deja foarte aglomerată și că noile blocuri o vor face sufocantă. De asemenea, suntem convinși că cei care au case lângă bloc nu sunt tocmai mulțumiți de apariția unui mastodont lângă locuința lor.

Viitorul complex va avea 64 de apartamente, din care 14 garsoniere, 41 de apartamente de două camere şi nouă apartamente de trei camere. Sunt prevăzute 65 de locuri de parcare în incintă. Spaţiile verzi propuse sunt în suprafaţă de 1475,60 mp. Acestea vor fi distribuite inclusiv pe blocuri, astfel:

Spații verzi amenajate pe sol: 293 mp
Dale înierbate parcări: 441,60 mp

Spații verzi pe construcții:

Pe terasa Corp E: 300 mp
Pe terasa Corp D peste etajul 4: 206 mp
Pe terasa Corp C peste etajul 8: 43 mp
Pe terasa Corp C peste etajul 9: 192 mp

Terenul pe care se construiește are puțin peste 4.000 de metri pătrați.

Blocurile vor funcționa ca un ansamblu, format din două tronsoane şi un corp parter, care vor funcţiona integrat. Tronsonul C va fi amplasat în zona centrală a terenului, alipit la nord-est de tronsonul D şi la nord-vest de tronsonul E şi va fi orientat cu latura sud-estică paralel cu hotarul sud-estic la o distanţă de minimum şase metri la nivelul parterului. Tronsonul va avea o scară, pe fiecare etaj curent (1-8) vor fi câte patru apartamente de două camere, iar la etajul 9 vor fi două apartamente de două camere şi două garsoniere (în total, 36 locuinţe: 34 de apartamente cu două camere + două garsoniere). La parter, în afara spaţiului destinat accesului locatarilor, va fi o porţiune din spaţiul comercial, care va fi compus din parterul tronsonului C, parterul tronsonului D şi tronsonul E. La subsol vor fi spaţii tehnice şi adăpostul de protecţie civilă. Construcţia va fi dotată cu două ascensoare. Tronsonul D va fi amplasat în zona nord-estică a terenului, alipit la sud-vest de tronsonul C şi la sud-vest de tronsonul E şi va fi orientat cu latura sud-estică paralel cu hotarul sud-estic, la o distanţă de minimum şase metri la nivelul parterului. Tronsonul va avea o scară, pe fiecare etaj curent (1-4) vor fi câte şase apartamente (două de trei camere, unul de două camere şi trei garsoniere, la etajul 5 vor fi un apartament de trei camere şi o garsonieră, iar la etajul 6 va fi un apartament de două camere şi o garsonieră (în total, 28 de locuinţe: nouă apartamente cu trei camere + cinci cu două camere + 14 garsoniere). Construcţia va fi dotată cu două ascensoare.

Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat în Consiliul Local Municipal în data de 13.10.2015 în unanimitate de către consilierii prezenți, la propunerea primarului Decebal Făgădău.

Extras din procesul verbal al ședinței de Consiliu Local din 13.10.2015 (foto: print screen Primăria Constanța)

Ne întrebăm însă cum este posibil ca într-o zonă în care la margine, adică la bulevardul Alexandru Lăpușneanu, avem blocuri de 4 etaje, să se aprobe construcție, în interior, între case, a unul bloc de 9 etaje.

Zona este una vânată de investitorii imobiliari. Primul care a construit un bloc de 6 etaje acolo este omul de afaceri Florin Cârstocea, prin firma Petroserv, prin 2007. Un bloc lipit, la propriu, de casele din jur.

Decebal Făgădău este cercetat penal de către DNA, pentru un dosar în care, spun procurorii, i-a dat o mână de ajutor nelegală omului de afaceri Florin Cârstocea. Cu toate acestea, Făgădău a afirmat, public, faptul că, dacă ar putea, l-ar clona pe F. Cârstocea, din punct de vedere al comportamentului.

Și totuși, primarul declară că nu înțelege „de ce în zone în care trebuie să facem case vrem să facem blocuri, iar în zone în care trebuie să facem blocuri vrem să facem case”.

DDN Global a mai construit Tomis Business Center, una dintre puținele clădiri cu spații de birouri din Constanța.

DDN Global SRL a avut, în 2017, o cifră de afaceri de 1.383.562 lei, un profit de 447.722 lei și un număr mediu de 6 angajați, potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanțe. CELCO SA, în care Niculae Dușu este asociat cu Ion Dușu, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 115.720.751 lei, un profit de 21.480.178 lei și un număr mediu de 288 de angajați.

Niculae Dușu controlează și unul din cei mai mari operatori portuari din Constanța, SOCEP.

COMPLETARE februarie 2020

Cuscru la cuscru nu-și scoate ochii, dimpotrivă. Cazul blocurilor de 9 și 6 etaje trântite de CELCO între case


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

6 thoughts on “Niculae Dușu, milionarul care construiește două blocuri între case FOTO

 1. De interes ar fi fost pretul unui astfel de apartament!? Zona este intesata de tigani ce au toate obiceiurile in strada, de la spart seminte, la nunti si botezuri, pana la joaca zilnica a puradeilor! Intradevar, zona exclusivista a lor, a tiganilor :)!
  Strazile sunt inguste, nu incap masini pe 2 sensuri, iar suprafata de teren in cauza este cu deschidere insuficienta pentru asemenea constructii si cu atat de mult trafic – auzi tu – spatii comerciale, n apartamente…?!
  „Frumos oras” in ale carui anale, acesti „minunati oameni de bine” ar trebui sa intre ca ctitori de civilizatie si viziune!
  O mahala!

 2. Stau si ma intreb de unde atata inversunare domnule reporter. Oare vine din neinformare, din nestiinta, din rea credinta sau pur si simplu din prostie.
  Stau in zona si am m-am interesat despre detaliile proiectului, ca informatii sunt peste tot in mediul virtual. Numai cine nu vrea nu le vede si trage concluzii aiurea. Comparatia cu proiectul lui Carstocea care a construit din hotar in hotar si nu are decat cateva locuri de parcare pe trotuar (asa cum se vede din poza) este total nepotrivita. In cazul de fata proiectul are retrageri de peste 6 metri fata de vecinatati si o parcare extrem de generoasa, parcare care va decongestiona zona. Asa ca hai sa nu mai aruncam cu noroi in tot ce se face. Se mai fac si lucruri bune.

  1. Inversunare? Gresiti. E relatare. N-am spus ca e un afacerist hapsân care ar face orice pentru un profit. Că 9 etaje lângă o casă cu parter insaeamnă o barbarie. Dacă sunteți însă într-adevăr un vecin, și nu altceva, și dacă susțineți într-adevăr ceea ce spuneți, vă rog să lăsați un număr de telefon și numele dv. Vreau să realizez o emisiune despre acest subiect, la Dobrogea TV, si ma interesează declarațiile vecinilor. Sunt sigur că sunteți de acord. Vă promit că vă las să spuneți, ca în comentariu, că am scris din prostie. Ce ziceți, ne dați un interviu? Dar în Constanța. IP-ul de pe care scrieti nu e din Constanta. 😉

  2. Dovada ca spuneti tampenii este si referinta la blocul lui Carstocea. Daca erati din zona, ati fi stiut ca exista locuri de parcare la subsol. Dovada ca esti prost este ca spui ca parcarea va decongestiona zona. Un loc de parcare per apartament, in conditiile in care ACUM prevederile spun ca e nevoie de 1,2 si in conditiile in care oamenii au cate 2 masini. In Brasov se cer acum 2 locuri per apartament.Traficul pe straduțele ale e deja sufocant si tu spui ca va fi decongestionat. Băi baiete, daca vrei sa iei apărarea cuiva si minți, ii faci mai mult rău.

   Si inca ceva, si am incheiat discutia cu tine: l-am rugat pe Niculae Dușu să ne răspundă la câteva întrebări referitoare la acest proiect. Știi ce a zis? Nimic. Dar și tăcerea-i un răspuns.

 3. Eu stau intr-o zona de case in care un apropiat al lui mazare si-a facut bloc inalt, nu mai avem soare deloc, lumina nu mai zic, iar in caz de cutremur va cadea peste noi. Aia cu vecinii in extaz ca unul isi face zgarie- nori e trasa de par. PARCA SUNTEM IN PUSCARIE, proprietatea noastra valoreaza cat o garsoniera din cauza acestui gigant executat in epoca mazare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se oprește apa într-o zonă a municipiului Constanța

mie nov. 21 , 2018
Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenită în căminul de vane de la intersecția străzilor Th. Burada cu Labirint, din municipiul Constanța, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 21 noiembrie 2018, în intervalul orar 09:00 – 12:00. Sunt afectați de lipsa apei potabile […]
raja intrerupere apa

V-ar putea interesa și: