Nicușor Constantinescu, 15 ani de temniță

nicusor constantinescu 6 octombrie_crop

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pedeapda fiind rezultatul contopirii actualei condamnări cu cea în care este în prezent încarcerat, decizia Curţii de Apel Bucureşti nefiind definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea în primă instanţă a lui Nicuşor Constantinescu la 15 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a autorizat plăţi nelegale şi a prejudiciat instituţia cu peste 30 milioane de lei şi statul cu peste un milion de lei. Alături de Constantinescu sunt judecate alte 15 persoane, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi două firme. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În dosarul în care s-a dat azi pronunțarea au mai fost condamnați:

Coman Victor Aurelian – 9 ani şi 8 luni închisoare.

Popa Daniel Dan – 9 ani şi 8 luni închisoare.

Zelcă Costică, patronul SC Stop SRL – 5 ani închisoare.

Tăicuţu Felicia – 3 ani închisoare cu suspendare.

Cenuşă Titi –  4 ani şi 10 luni închisoare.

Simion Lucian  –  4 ani şi 10 luni închisoare.

Vlăducă Constantin – 3 ani închisoare cu suspendare.

Gâmbuţeanu Adrian George, fost director RAJDP – 6 ani şi 4 luni închisoare.

Ene Gică – 3 ani închisoare cu suspendare.

Darie Ruxandra Luminiţa, notar, soția fostului vicepreședinte CJC Cristian Darie, – 3 ani închisoare cu suspendare condiţionată.

Onescu Florin Georgel – 3 ani închisoare în regim de executare în detenţie

Geileanu Nela – 3 ani închisoare cu suspendare.

Ţiţimeaua Ionuţ – 2 ani închisoare cu suspendare.

Pârvu Tudorel – 2 ani de închisoare cu suspendare.

Gavrilă Dima Bogdan Teoniu – 2 ani de închisoare cu suspendare.

În prezent, fostul preşedinte de consiliu judeţean execută o pedeapsă de cinci ani de detenţie, dispusă de Curtea de Apel Constanţa, fiind condamnat pentru că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

La data de 27 iunie, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat, în prima instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la şase ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a împiedicat controale ale Curţii de Conturi , nu prelungit certificate de urbanism şi a împiedicat emitere autorizaţiilor de construire a unor centrale eoliene, încălcând legea.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Apel către primari: Nu dați bani la maneliști!

sâm iul. 30 , 2016
Mi se pare revoltător să plătești, din bani publici, maneliști. Acuzați-mă de ce vreți, dar cred cu tărie că o primărie nu trebuie să plătească prestațiile unor personaje ca Nicu Paleru sau Vali Vijele, așa cum face Primăria Năvodari. De ce să chemi pe cineva să urle pe scenă ”Ești […]

V-ar putea interesa și: