Nicușor Constantinescu – colecționarul de condamnări

Nicușor Constantinescu - colecționarul de condamnări

Nicuşor Constantinescu, ex preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, s-a mai ales, astăzi, cu o condamnare la închisoare.

Tribunalul Bucureşti a decis, astăzi, că acesta trebuie să facă şase ani de închisoare, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu emiterea sau prelungirea unor autorizaţii de construirea a unor centrale eoliene.

Este a doua condamnare a lui Constantinescu. Și aceasta însă, ca și prima, nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Ancheta în acest caz a început în anul 2014, şi, potrivit DNA, după ce instanţele judecătoreşti au dispus prin nouă hotărâri definitive pronunţate în perioada 2008 – 2011 ca preşedintele CJ Constanţa să procedeze la emiterea documentelor respective, acesta ar fi refuzat punerea în executare a hotărârilor prin care era obligat să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

“Ulterior, printr-o altă hotărâre judecătorească s-a dispus ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa să plătească o amendă civilă pentru fiecare zi de întârziere, însă Nicuşor Daniel Constantinescu a continuat să nu îşi execute obligaţiile impuse de către instanţa de judecată. Toate demersurile de a obţine executarea silită a obligaţiilor preşedintelui CJ Constanţa au rămas fără efect, inclusiv datorită refuzului organelor fiscale de a executa penalităţile, astfel încât Nicuşor Daniel Constantinescu a lipsit practic de conţinut drepturile părţii vătămate, în ciuda recunoaşterii acestora în mod repetat pe cale judecătorească”, explica DNA atunci când a fost demarată ancheta.

Prejudiciul este estimat la 30 de milioane de euro.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este cercetat şi în alte dosare ale DNA. În unul dintre ele, legat de privind subfinanţarea Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare de Tribunalul Constanţa, în octombrie 2015, decizia fiind şi în acel caz nedefinitivă.

Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv, din nou, în luna mai, fiind acuzat de procurori că s-ar fi sustras de la obligaţiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, respectiv obligaţia de a se prezenta la instanţă la termenele prevăzute, după ce, în ultima perioadă, preşedintele CJ Constanţa s-a internat de mai multe ori în diverse unităţi sanitare chiar în preajma termenelor de judecată.

Constantinescu a spus în repetate rânduri că este nevinovat, că dosarele sale sunt politice și a cerut desființarea DNA.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Ofertă sinceră sau capcană? PSD le oferă liberalilor controlul achizițiilor din Consiliul Județean Constanța

Mon Jun 27 , 2016
Astăzi, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a susținut o conferință de presă, împreună cu cei doi vicepreședinți Claudiu Iorga Palaz și Dumitru Daniel Learciu. Subiectele abordate au fost prezentarea atribuțiilor celor doi vicepreședinți, precum și prezentarea comisiilor de specialitate, care vor deservi Consiliul Județean Constanța în următorii patru […]