Nicușor Constantinescu, mesaj din închisoare: „Am contribuit la victoria Convenției Democratice din România și a președintelui Emil Constantinescu”

Emil Constantinescu alături de mai mulți ziariști constănțeni și Radu Mazăre, Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu
Emil Constantinescu alături de mai mulți ziariști constănțeni și Radu Mazăre, Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a transmis un mesaj din închisoare cu ocazia Zilei Libertății Presei.

Cu această ocazie, a amintit că el, Radu Mazăre și Sorin Strutinsky au contribuit la victoria Convenției Democratice din România și a președintelui Emil Constantinescu.

Iată mesajul său:

„Vineri, 3 mai 2019,a fost celebrata Ziua Mondială a Libertății Presei.Libertatea presei reprezinta libertatea cuvântului, unul dintre cele mai importante drepturi ale umanității, dobândit cu jertfa continua ale urmașilor din întreaga lume pe altarul democrației!
România democrată, după 45 de ani de dictatură sovieto-comunistă in care au fost anulate toate drepturile fundamentale ale omului, inclusiv libertatea presei si a cuvântului, s-a descătușat in decembrie 1989 prin reapariția presei libere, a cuvântului liber!
La Constanta, subsemnatul Constantinescu Nicușor, Mazăre Radu, Strutinsky Sorin si alți tineri am scris și tipărit săptămânal ,,CONTRAST”, începând cu ianuarie 1990 pana in anul 1992 ,data la care ,,Contrastul constănțean” s-a transformat in cotidianul ,,Telegraf de Constanta”, cotidian existent si astăzi. Cititorii constănțeni știu cu cat curaj am aparat si susținut in mii de exemplare tânăra democrație constănțeană, noile instituții democratice, schimbarea mentalității, setea de democrație inclusiv prin libertatea presei si a cuvântului.
Împotriva acelora care nu au permis tipărirea ziarului timp de 2 ani, l-am tipărit in județul Ialomita, la Slobozia, alergând zilnic pe aceasta ruta, 2 ani!Am construit cu mâinile noastre tarabe si chioșcuri de vânzare a presei, pentru ca primele ziare libere ale Constantei sa ajungă la cititori!
In anul 1994,Mihai Cârciog, fondatorul trustului ,,Express” si ,,Evenimentul Zilei”, patronul Presei Libere din România, ni s-a alăturat la Constanta, preluând si înființând postul de televiziune TV Neptun, singurul din afara Bucureștiului, post cu transmisie si emisie din Constanta.
In întreaga noastră activitate am militat pentru libertatea cuvântului si a presei constante aferente, împotriva monopolului postcomunist, acaparat de către noua putere de la București condusa de Ion Iliescu si alti activiști PCR (expresia ,, Măi animalule” s-a rostit la Constanta).
Am contribuit la victoria Convenției Democratice din România si a Președintelui Emil Constantinescu ,primul președinte democrat postcomunist! Din nefericire, structurile securiștilor si activiștilor PCR post Revoluție au zădărnicit dezvoltarea României si a Dobrogei 20 de ani.In anul 1997,Partidul Democrat a declanșat la Constanta o acțiune de intimidare si lichidare a noastră, a grupului de firme ,,Conpress”, editorii presei libere si a Televiziunii Neptun.Din ordinul Partidului Democrat, întreaga Garda Financiară a României s-a năpustit pe 1 aprilie 1997 asupra firmelor Conpress,asupra Telegraf si asupra TV Neptun, afirmând inclusiv ca aparatele video de filmare ,,provin din contrabanda”. Deși acțiunea Gărzii Financiare a urmărit distrugerea Presei Libere din Constanta, respectiv a noastră, poziția presei naționale a rămas neschimbata. Procesele verbale ale Gărzii Financiare au fost anulate, in final, de instantele civile constănțene.
In anul 2000, Radu Mazăre a candidat ca independent, devenind Primarul Municipiului Constanța. Subsemnatul Consilier Municipal al Consiliului Local Constanța, ales de asemenea INDEPENDENT. Totodată, am renunțat la acțiunile deținute la TV Neptun si la celelalte publicații unde aveam acțiuni, proprietar al acestora rămânând Strutisky Sorin, om de afaceri si partener atâția ani.
Începând cu anul 2003, neavând suficiente voturi in C.L.M. Constanța, având adversitățile dovedite ale Partidului Democrat am decis înscrierea in PSD, cu promisiunea susținerii noastre naționale, a Prim-Ministrului Adrian Năstase respectiv a Ministrului Transporturilor, Miron Mitrea, inclusiv privind alocarea fondurilor centrale catre Constanța!”

Nicușor Constantinescu a precizat că mesajul va continua.

Vă recomandăm și:

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

FOTO VIDEO Vițel salvat dintr-o groapă cu păcură

Fri May 10 , 2019
Un vițel a fost salvat dintr-o groapă cu păcură, după intervenția militarilor de la ISU Dobrogea. S-a întâmplat în dana 9 Năvodari. „La intervenția de salvare au participat 6 pompieri din cadrul stației Midia”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea. Aceștia au reușit să scoată vițelul. Intervenția pompierilor a durat circa […]