Nicușor Constantinescu: „Sunt șantajat pentru a face denunț împotriva domnului Dragnea”

nicușor constantinescu DNA

Nicușor Constantinescu a fost adus, luni, 15 aprilie, la sediul DNA Constanța, pentru a i se prezenta acuzațiile în două noi dosare penale.

La ieșirea din duba penitenciarului, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a declarat:

„In loc să fie cercetat domnul Bodean Andrei pentru represiune nedreapta și tortură, tot ce mi-a făcut mie în dosarele, zeci, pe care le-a instrumentat, sunt cercetat eu, pentru că a aflat că este cercetat, alături de doamna Kovesi, la plângerile mele la Secția pentru Investigarea Magistraților. Nu vedeti ca nu ma lasă ăștia să vorbesc?”.

nicușor constantinescu

Constantinescu a făcut o scurtă declarație și la ieșirea din sediu, după ce a aflat învinuirile care i se aduc.

„Este dosarul in care este vizata firma Tel Drum a lui domnul Dragnea. Este șantaj pentru a face denunț împotriva domnului Dragnea, cel care deranjează poporul roman.”

Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, unde execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, el a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu a mai primit o condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia.

El mai are şi alte condamnări în prima instanţă şi alte dosare în care este judecat pe fond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.