Nimic nu e gratis pe lumea asta!

Gabriela Drăghici-Tomescu

Mulți dintre noi primim acest crâmpei de înțelepciune de la părinți, încă din primii ani de viață: „Nu lua nimic de la străini”. Apoi creștem și învățăm una dintre cele mai importante lecții pe plan profesional: „Dacă o ofertă e prea bună ca să fie adevărată…atunci așa e!“

Pare că suntem o nație destul de cerebrală așa, la prima strigare. Apoi vine un moment o dată la patru ani în care luăm cu două mâini tot ce ne vine „gratis” (pentru care plătim de ne ustură) și punem ștampile pe oferte care sunt mult prea bune ca să fie adevărate… și nu sunt.

Când ieșim din casă și dăm tot cu picioarele de noroi începem bineînțeles să ne indignăm, să ne amintim de obligațiile celor de la care am luat sau care ne-au promis. Suntem supărați, ne-am fi dorit și noi ce au alții din altă parte, de ce ei pot și noi nu, de ce, de ce, de ce…?

Dar de ce nu ne gândim și mai departe de „gratis” ? Mai departe de oferta de nerefuzat? Mai departe de „vă dau”, „vă fac“?

NIMIC NU E GRATIS pe lumea asta.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O mașină a pompierilor, care intervenea la un incendiu, a luat foc

mar iul. 9 , 2024
O maşină de pompieri care intervenea pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie în judeţul Constanţa a fost cuprinsă de flăcări, iar un pompier a avut nevoie de îngrijiri medicale. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină, marţi, pentru stingerea unui incendiu […]
grecia pompieri

V-ar putea interesa și: