Ninge în Constanța. Efecte și obligații

Imediat ce a început să ningă, sărărițele au început să împrăștie material antiderapant pe poduri și pe străzi și bulevarde iar autospecialele cu lamă intervin acolo unde s-a depus deja strat de zăpadă. În municipiul Constanța, circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

Încă de la primele ore ale dimineții, angajații societății de salubritate degajează zăpada din stațiile de autobuz, pasaje, scările de acces către acestea și pe cele de la unitățile medicale iar frezele de mici dimensiuni și ATV-urile cu sărăriță sunt pregătite și ele să intervină atunci când situația o va impune.

Din cauza vântului puternic, un copac a fost doborât pe strada Dionisie cel Mic. Echipele de țapinari vor interveni pentru tăierea și ridicarea acestuia.

Având în vedere că se vor semnala intensificări ale vântului, Primăria Municipiului Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

În acest moment se circulă în condiții bune pe toate arterele din municipiu. 

„Întrucât există un risc crescut de producere a accidentelor ca urmare a formării de polei, facem apel către  constănțeni să limiteze deplasările în această perioadă.”, spune primăria.

Dacă deplasarea nu poate fi amânată, instituția ne recomandă să folosim mijloacele de transport în comun la serviciu, prezența pe drumuri a autovehiculelor va îngreuna acțiunea utilajelor de deszăpezire.

Dacă deplasarea nu poate fi evitată, primăria face apel la noi să avem autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.

„Amintim agenților economici și asociațiilor de proprietari că, în conformitate cu HCL 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate.”, spun reprezentanții primăriei.

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055.
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205.
  • Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Citește și:

Cum se circulă pe drumurile din sud-estul României VIDEO


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • Alo, pai va contraziceți în decizii. Sa ne curatam noi trotuarele și sa nu dam zăpadă pe strada. Și ce sa facem cu ea? Sa o luam în spate și sa o ducem… unde? Scoateți persoanele care stau cu mana întinsă la banii plătiți de noi impozite și taxe și sa treacă la curățenie. Maturat, pus în tomberoane și vărsate în remorci. Și asa își vor câștiga banii care ii cer de ani de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.