„Nițică răbdare”, în dicționarul Feliciei Ovanesian, înseamnă 2 ani. Cazul parcului de la RAR

Ce atribuții și ce salariu are city managerul municipiului Constanța, Felicia Nadina Ovanesian DOCUMENT

Pe 14 ianuarie, city managerul Constanței, Felicia Ovanesian, anunța, pe pagina sa de Facebook, faptul că pe locul actualului Registru Auto Român va construi un parc. Le cerea constănțenilor „nițică răbdare”.

Astăzi, la peste 10 luni de la acel anunț, a făcut un altul, tot pe pagina sa de socializare. Mai durează un an.

De vină, spune, sunt procedurile birocratice. Ce nu spune este că s-au pierdut luni bune pentru că primăria a propus consilierilor – și aceștia au votat – o hotărâre nelegală pentru acordarea unui teren RAR-ului. O hotărâre care încălca atât Constituția, cât și Codul Administrativ și Codul Penal.

Iată mesajul city managerului, în cazul în care nu faceți parte din lista de prieteni.

O precizare: Primăria Constanța nu a comunicat nimic oficial despre aceste demersuri.

„Bucuria, ca și necazul, se spune că nu vin niciodată singure!

Săptămâna trecută anunțam că s-a adjudecat licitația pentru elaborarea documentației tehnice pentru o pădure urbană în zona Veterani.

De vineri avem și un câștigător al licitației pentru elaborarea documentației tehnice pentru viitorul parc din Compozitori, cel pe care anunțam că îl vom amenaja în locul actualei locații RAR.

În prima ședință de consiliu local, cu bunăvoința consilierilor, atribuim RAR o suprafață de teren pe care să își edifice noul sediu. I-am pus condiții ferme de finalizare a investiției în cel mult un an, astfel încât actuala locație să poată fi eliberată și să trecem la amenajarea parcului.

Până atunci vom avea nu numai proiectul tehnic, dar și un câștigător al licitației pentru amenajarea efectivă a parcului.

Știu că un an e mult, dovadă stau cetățenii care ne contactează periodic cu nerăbdare de a se implica voluntar în realizarea proiectului. Sunt prima afectată de durata nesfârșită a procedurilor de achiziție, pentru că aș vrea să fiu sigură nu doar că mă apuc de ceva, dar reușesc să și duc la duc la bun sfârșit….

Știu că ați obosit să vi se repete că așa merg lucrurile (greu) când vine vorba de investiții publice.

Legislația în materie are nevoie, cu certitudine, de o revizuire urgentă. Până atunci, dacă se va întâmpla vreodată, suntem datori să o respectăm.

Am certitudinea însă că așteptarea va merita! Și încrederea de asemenea!”

Noul parc va avea circa 7.000 mp.

RAR-ul a fost mutat în zonă în care se află acum în timpul administrației Decebal Făgădău.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se construiesc locuri de parcare în zona Dacia din Constanța

Mon Oct 25 , 2021
Pe aleea Mimozelor, continuă lucrările de recondiționare a carosabilului. Echipele SC Confort Urban intervin astăzi cu utilaje de asfaltare, traficul rutier fiind restricționat total, până la ora 16:00, pe aleea Mimozelor din zona Dacia, municipiul Constanța. Lucrările de asfaltare vor continua și mâine, cu același regim de restricții de trafic […]