Noaptea înecaților VIDEO

Două persoane au murit înecate, în noaptea de duminică spre luni, iar o a treia este căutată și la ora aceasta.

Prima victimă a fost un tâăr în vârstă de 18 ani din Republica Moldova s-a înecat duminică seară în mare la Neptun, trupul său fiind găsit în zona digului. El a fost adus la mal, iar timp de câteva zeci de minute au fost făcute manevre de resuscitare, fără succes însă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi duminică seara să intervină la o persoană aflată în pericol de înec în mare, în staţiunea Neptun. La faţa locului au mers două ambarcaţiuni de la Garda de Coastă, un echipaj SMURD şi un echipaj de descarcerare, acesta din urmă urmând să efectueze căutări la mal. Echipele de intervenţie au reuşit să găsească trupul persoanei respective în zona digului şi l-au adus la mal. Cadrele medicale au făcut timp de câteva zeci de minute manevrele de resuscitare, dar nu au reuşit să-l aducă la viaţă.

Poliţiştii au stabilit că este vorba de un tânăr în vârstă de 18 ani, din Republica Moldova, el aflându-se pe litoral pentru a lucra. 

De asemenea, pompierii au mai fost solicitaţi să intervină duminică seara în Tuzla, acolo unde un persoană s-ar fi înecat într-o baltă, la faţa locului deplasându-se o ambarcaţiune de la staţia Tuzla, o autospecială de pompieri şi scafandri. Până la ora transmiterii acestei ştiri, persoana dispărută nu a fost găsită.

Duminică după-amiază, cadrele medicale au fost solicitate să intervină pe plaja de la Corbu, după ce doi copii de aproximativ 14 ani au intrat în mare. Unul dintre ei a reuşit să iasă din apă, fiind în stare bună, însă cel de al doilea a dispărut în mare. La faţa locului au fost solicitaţi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, în zonă deplasându-se un echipaj de scafandri, care a început căutările, trupul acestuia nefiind deocamdată găsit. Din cauza întunericului şi a mării agitate, căutările au fost oprite, urmând să fie reluate luni dimineaţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.