Noaptea Internațională a Liliecilor, sărbătorită și în Constanța

Noaptea Internațională a Liliecilor

Noaptea Internațională a Liliecilor este sărbătorită, anul acesta, și în Constanța.

Pe 14 septembrie 2019, începând cu ora 18:00, sunteți așteptați pe Faleza Cazino Constanța unde Centrul pentru Cercetarea și Conservarea Liliecilor (www.lilieci.ro) v-a pregătit activități tematice cu ocazia Nopții Internaționale a Liliecilor. Acest eveniment este sărbătorit din 1997, iar în 2018 mai mult de 30 de țari au susținut acest demers.

Puteți să va marcați și voi susținerea față de lilieci la standul de “Batitude yourself!”, iar apoi să ascultați și aflați mai multe despre lilieci urmărind Traseul audio-video “Ascultă liliecii”. Pentru artiștii mici și mari, voluntarii noștri vă vor ghida în crearea propriului suvenir-liliac din materiale reciclate și reciclabile.

Noaptea Internațională a Liliecilor, ediția Constanța 2019 este organizată de Asociația Centrul pentru Cercetarea și Conservarea Liliecilor în parteneriat cu ONG Mare Nostrum și Primăria Municipiului Constanța, cât și cu Săptămâna Ariilor Protejate și Asociația Propark-Fundația pentru Arii Protejate.

România a aderat prin Legea 90/2000 la Convenţia de la Londra, privind conservarea, adăpostul și protecţia populaţiilor de lilieci din Europa, iar actualmente protecția liliecilor este completată și prin alte acte normative naționale. Noaptea Internațională a Liliecilor, un eveniment foarte cunoscut şi extrem de important, are rolul de a atrage atenţia publicului larg asupra periclitării populaţiilor de lilieci, prin activități interactive care urmăresc sensibilizarea publicului larg față de problemele actuale cu care se confruntă habitatele chiropterelor, legate de protecția mediului și a speciilor, educarea simțului ecologic, stimularea creativității, clarificarea miturilor legate de lilieci, încă prezente în opinia publică, dar și un mod plăcut de petrecere a timpului liber. În România trăiesc 32 de specii de lilieci, toate fiind protejate prin multiple legi, unele dintre cele mai numeroase colonii din Europa fiind tot în România, cu peste 100.000 exemplare în anumite peșteri protejate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De la muncitor necalificat la inginer șef de fermă, responsabil pentru mai mult de 1.000 de hectare

joi sept. 12 , 2019
Succesul pentru o carieră de succes în domeniul în agricol este reprezentat de studiile de specialitate, dedicația și un mediu de lucru care încurajează perfecționarea. Tânărul inginer Vlad Livădaru a ajuns șef de fermă la Agricost Brăila, după trei ani de la terminarea facultății. Astăzi, coordonează lucrările de pe mai […]

V-ar putea interesa și: