”Noaptea muzeelor” la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța – o noapte pe care nu trebuie să o ratați

pesti - acvariu (3)

În data de  21 – 22 mai 2016 va avea loc la Acvariul din Constanța (vizavi de Cazinou), la Planetariu şi Observatorul astronomic (pe bd. Mamaia nr.255) din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța evenimentul intitulat “Noaptea Muzeelor”, eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat la a noua ediţie în România.

În acest an, vizitatorii vor avea ocazia să vizioneze proiecții 3D cu tematica specifice în sala de conferinţe „Marcel Stanciu”, reprezentaţii la sectia Planetariu, vizitarea Observatorul astronomic şi indentificarea unor constelaţii, corpuri cereşti precum: planeta Saturn, satelitul natural Luna, Galaxia M13, etc. Acestea fiind realizate cu lunete amplasate pe platforma de observaţii din incintă şi manevrate cu ajutorul voluntarilor pasionaţi de astronomie şi îndrumaţi de profesorii de specialitate.

Acvariu este prima secţie a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, amplasat la malul mării pe faleza Cazinoului, în imediata vecinătate a acestuia. Este şi primul acvariu public din România ce a fost inaugurat la 1 mai 1958. Spaţiul expoziţional este destinat prezentării expoziţiei permanente de faună şi floră acvatică cu specii de peşti şi nevertebrate din Marea Neagră şi migratori din Marea Mediterană (pisica de mare, scorpia şi dragonul de mare, steluţele de mare, căluţul, acul şi aţa de mare, corosbinele şi cocoşeii de mare, etc.), bazinului de recif unde este prezent peştele clovn, peştele chirurg, domnişoarele azurii şi albe, precum şi ariciul de mare, specii de peşti şi nevertebrate de apă dulce, care populează balţile şi lacurile litorale dar şi apele Deltei Dunării (crap, caras, roşioară, babuşcă, plătică, sunt prezentate şi rapitoare ca somn, şalău, biban şi ştiucă) si Peşti exoticiFoarte bine reprezentată este şi ihtiofauna exotică, aparţinând diferitelor ecosisteme dulcicole din zone tropicale şi subtropicale ale continentelor Asia, Africa, America şi chiar Australia.

INTRAREA va fi GRATUITĂ, iar programul desfășurarii evenimentului „Noaptea muzeelor la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta” este între orele 20:00 și 24:00.

Accesul in sala se va efectua conform normelor în vigoare, astfel că numărul de locuri va fi limitat corespunzător:

Acvariu – 50 persoane;

Planetariu – 60 persoane;

Proiecții 3D – 50 persoane;

Observator Astronomic – 30 persoane.

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Conductele de apă ale RAJA, monitorizate de sateliți israelieni

joi mai 19 , 2016
Astăzi, la sediul SC RAJA SA din Constanța a fost prezentă o delegație de companii puternice din sectorul de apă, canalizare și epurare din Israel, companii care manageriază sau produc echipamente pentru acest sector, o delegație condusă de ambasadoarea statului Israel în București, doamna Tamar Samash. ”În urmă cu circa […]

V-ar putea interesa și: