Noaptea Sfântă de Kadir

Astăzi, 08 mai 2021, musulmanii vor trăi cu bucuria reîntâlnirii cu Noaptea Sfântă de Kadir (Kadir Gecesi, Laylat-ul Qadr, Qadîr Keșesî). Este noaptea care încununează Luna Sfântă Ramazan, Luna a Postului, lună a binecuvântării și a curățării sufletești și trupești.

Noaptea Sfântă de Kadir se diferențiază de celelalte Nopți Sfinte prin faptul că, în această noapte, Bunul Allah i-a revelat primul verset din Coranul cel Sfant, Profetului Muhammed (PbuH), prin Arhanghelul Gavriil.

„Această noapte este mai prielnică decât o mie de nopți, fiind totodată un prilej de contorizare a relației cu Bunul Creator, a faptelor săvârșite, a relației cu apropiații și familia.

În aceste zile de grea încercare, să ne deschidem mâinile către Cer, sufletele către Creator și să ne rugăm, deoarece “Allah este prea bunul Păzitor. El este prea milosul Miloşilor!”

Fie ca ruga noastră, indiferent de limba în care este rostită, să fie primită de către Bunul Creator.

Fie ca greutățile cu care ne confruntăm în aceste zile să fie depășite, iar normalitatea să ne încununeze zilele pe acest Pământ.”, spun reprezentanții Muftiatului Cultului Musulman din România.

Cu prilejul Nopții Sfinte de Kadir, musulmanii din țara noastră au dreptul de liberă circulație în intervalul orar 22:00-05:00 pentru efectuarea rugăciunilor specifice Lunii Sfinte Ramazan în cadrul moscheilor. Anul acesta fiecare moschee va fi deschisa pe întreg parcursul nopții de 8/9 mai 2021.

Mufitatul urează, iar noi, echipa Constanța 100%, ne permitem să ne alăturăm urărilor:

O Noapte de Kadir binecuvântată!

Kadir Gecemiz Mübarek olsun!

Kadîr Keșemîz qayîrlî bolsîn!

Laylat-ul Qadr Mubarak!

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.