Nordis Group a vândut 255 de unități în valoare de 123,7 milioane de lei, în semestrul I 2022

Compania Nordis Group, singurul dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale de 5 stele din România, anunță vânzări de 123,7 milioane de lei în primele 6 luni ale anului 2022. Această sumă reprezintă valoarea precontractelor de vânzare de apartamente în cadrul celor 4 proiecte pe care le are în dezvoltare Nordis Group. Semnarea contractelor de vânzare-cumpărare de la Nordis Mamaia, care a început pe 15 iulie și se desfășoară până la finalul anului, va majora considerabil totalul încasărilor anuale.

În piața imobiliară, anul 2022 a urmat trendul ascendent al anului trecut, o dată cu relaxarea situației pandemice, dar mai ales cu mărirea pragului de TVA de 5% până la suma de aproximativ 140.000 de Euro. Acest aspect, coroborat cu tendința de creștere a inflației, a reprezentat un imbold pentru investitorii care doresc un randament anual mai bun pentru economiile lor. Cumpărătorii pot beneficia de avantajul TVA-ului de 5% pentru unitățile de până la 140.000 de Euro doar până la finalul acestui an. Pentru 2023 au fost deja anunțate modificări în legislația fiscală.

Războiul din Ucraina a cauzat o perioadă de analiză cu privire la a achiziții, însă acest moment a fost depășit, paradoxal, tocmai pentru că inflația a crescut, de la 8,4% în ianuarie până la 15% în luna iunie. În acest context, oamenii au dorit să își protejeze economiile și să facă investiții sigure. Astfel, Nordis Group a semnat promisiuni de vânzare, în primele 6 luni ale anului, pentru 255 de unități din proiectele sale: Nordis Mamaia, Nordis Sinaia, Nordis Brasov și Nordis View din București.

Nordis Group dezvoltă, în cele mai atractive stațiuni din România, un concept complex, respectiv ansambluri hoteliere și rezidențiale de 5 stele, cu mix de facilități inclus: SPA de 3.200 mp, sală de fitness, piscine interioare și exterioare, restaurante și cafenele, sală polivalentă pentru evenimente, loc de joacă, Cinema VIP, clinică de recuperare medicală, plajă privată de 26.000 mp.  

Cumpărătorii au optat pentru o investiție într-un apartament rezidențial – casă de vacanță, în care vor experimenta calitatea vieții prin prisma confortului și serviciilor de 5 stele, într-un cadru natural de poveste, atât la munte (Brașov, Sinaia) cât și la mare (Mamaia Nord).

Acest tip de produs imobiliar se apreciază în timp cu aproximativ 40% și aduce un randament de 10% anual, cumpărătorii având posibilitatea de a alege servicii de property management din partea Nordis.

Investitorii interesați de o opțiune sigură, mai bună decât depozitele bancare, acțiunile la bursă sau criptomonede, au ales să investească în cel mai atractiv concept imobiliar: o cameră de hotel în cadrul ansamblurilor Nordis. Această variantă este un bun imobiliar ce are caracteristicile unui produs financiar.

Pe o perioadă de 30 de ani, fiecare investitor primește un venit pasiv lunar, cu un randament anual de 7 % garantat contractual, dar și o vacanță gratuită de 7 zile pe an, estimată la 2000 de Euro/an.

Bunul imobiliar beneficiază de apreciere în timp de 40% și este ușor de înstrăinat în caz de nevoie, prin prisma venitului generat de închiriere, de care va beneficia următorul proprietar.

„Am început predarea apartamentelor finalizate din etapa I Nordis Mamaia, ceea ce devine cel mai important factor de credibilitate pentru publicul nostru.  Faptul că mai avem disponibile numai 11 % din volumul unităților gata de predare din Nordis Mamaia sporește interesul. Pentru partea a doua a anulul 2022 ne asteptam la rezultate superioare comparativ cu cu prima parte a anului.. Gradul de recomandare al clientilor existenti, pe care îl avem la nivelul tuturor proiectelor noastre se apropie de 40%, aspect ce validează nivelul de încredere și satisfacție al cumpărătorilor, dar și faptul că investitorii vor, în comunitățile nou create, persoane similare lor”, declară Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group.

Din data de 15 iulie, Nordis Group a demarat procesul de predare a unităților finalizate de la Nordis Mamaia. Semnarea contractelor de vânzare-cumpărare va avea loc etapizat, până la finalul anului urmând să fie predate proprietarilor până la 1.000 de unități.

În primele 6 luni ale anului, în cadrul Nordis Mamaia au fost vândute 135 de unități din etapa II și 57 unități din etapa I. Cele mai bine vândute unități au fost apartamentele rezidențiale de tip studio din etapa a II-a de dezvoltare a Nordis Mamaia.

Astfel de unități aduc prin închiriere un randament anual de aproximativ 10%. Apartamentele oferă vedere spre Marea Neagră sau Lacul Siutghiol, având avantajul poziționării în cea mai dorită arie a litoralului românesc.

La finalul anului este planificată inaugurarea Nordis Hotel Mamaia, moment în care întreg conceptul financiar devine nu doar activ, ci și viabil pentru modelul de business administrat de Nordis Group.

Primii cumpărători din ansamblul Nordis Mamaia, care au rezervat o unitate încă din 2019, la lansarea proiectului, beneficiază în prezent de o apreciere a investiției de 125 %, influențată de dezvoltarea conceptului la standardul unui resort de 5 stele, etapa de maturitate a ansamblului, activitatea de marketing a produsului și evoluția pieței. 

Despre Nordis Group

Nordis Group, companie fondată în 2008, în România, cu capital 100% românesc înglobează în prezent 7 entități, cu specializare în dezvoltarea ansamblurilor hoteliere și rezidențiale premium. Grupul de firme Nordis este format din: Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Architecture, Nordis Hotels, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Travel și Nordis Property Management. În prezent, Nordis Group are 4 șantiere în lucru pentru ansamblurile hoteliere și rezidențiale Nordis Mamaia, Nordis Sinaia și Nordis Brașov, precum și pentru imobilul rezidențial Nordis View, din București. Nordis Group își propune să devină lanțul hotelier de 5 stele numărul 1 din România pe segmentul leisure.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța, sat fără câini. Dovada: regulamentul parcărilor

joi iul. 21 , 2022
Constanța a devenit un sat fără câini. Ședința de consiliu local de azi a dovedit, fără doar și poate, că orașul nu este administrat. Era un singur punct pe ordinea de zi, punct cerut de majoritatea consilierilor: reducerea tarifelor de parcare. Mai precis, azi s-a votat dacă parcarea să fie […]

V-ar putea interesa și: