Nostalgia – ecoul care ne însoțește

Oricât de mult am crește, oricât de departe am ajunge, suntem tot noi — aceia care au râs, au visat și au iubit în alte vremuri. Timpul trece, dar o parte din suflet rămâne acolo, agățată de un colț de după-amiază cu miros de cozonac dospit și copt în casă și ecoul unei voci care azi există doar în amintire.

Nostalgia nu vine cu zgomot. Ea pășește încet, cu pași moi, și ne atinge ușor pe umăr când ne așteptăm mai puțin. Într-un vers auzit întâmplător. Într-o fotografie găsită din greșeală. În lumina unui apus care seamănă cu o vară de demult.

Nu e doar dor, nu e doar trecut. E o punte. Între ce-am fost și ce suntem. Între copilul care alerga pe străzi și adultul care își caută liniștea în tăceri tot mai rare.

Trăim într-o lume grăbită, unde totul se schimbă, se reinventează, se pierde. Iar nostalgia e una dintre puținele forme de statornicie. Ne oprește din goană. Ne lasă să respirăm, să ne uităm înapoi nu cu regret, ci cu recunoștință.

Se simte în artă, în cântece, în hainele pe care le purtam când eram „altfel”. În obiceiuri simple, în sunete, în gusturi. E un fel de a ne aminti cine suntem, chiar și atunci când uităm.

Poate că, până la urmă, nostalgia este forma cea mai frumoasă de a iubi timpul — chiar și atunci când l-am pierdut.

Recomandări:

Liniștea

La șapte metri sub nivelul mării

Melancolia dobrogeană

Șobolanii cu dinți cariați și câmpia noastră pustie

Experimentul Rosenhan. Să nu corectăm problemele trecutului creând unele noi, pentru viitor

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de Facebook.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website. Comentariile la articole sunt moderate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Florii 2025 – sărbătoarea care vestește Paștele. Tradiții, semnificații și obiceiuri

Dum apr. 13 , 2025
Duminică, 13 aprilie 2025, creștinii ortodocși din România sărbătoresc Floriile, una dintre cele mai importante sărbători care preced Paștele. Aceasta marchează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, cu o săptămână înainte de Înviere, fiind și momentul de început al Săptămânii Patimilor. Semnificația religioasă a Floriilor Potrivit Evangheliilor, Iisus […]