NOU versus vechi: avantajele și dezavantajele apartamentelor vechi și noi

NOU versus vechi: avantajele și dezavantajele apartamentelor vechi și noi

Oricine a fost vreodată interesat de achiziționarea unei locuințe știe deja de câte lucruri te izbești atunci când trebuie să iei decizia finală. Cu atât mai mult cu cât oferta dezvoltatorilor imobiliari este destul de variată.

Facilitățile, locația, locurile de parcare, prețul, configurația și tipul apartamentului sunt numai câteva dintre numeroasele criterii de care oricine va ține cont pentru a se asigura că face alegerea corectă. Și pentru că pe lista scurtă a acestora se regăsește și inevitabila comparație a apartamentele noi cu cele vechi, de data aceasta vom aborda problema din acest punct de vedere.

Care sunt avantajele apartamentelor noi față de cele vechi?

Să le luăm pe rând:

  • Prețul

          În orice proces de achiziție prețul are un cuvânt greu de spus, influențând, fără doar și poate, decizia. Însă chiar dacă acesta joacă, de multe ori, un rol decisiv, diferența de preț trebuie analizată un pic mai în detaliu. Pentru că un apartament vechi poate fi, într-adevăr, mai ieftin decât unul nou, dar renovarea acestuia va duce, în final, la un cost mult mai mare decât cel inițial, care poate depăși ușor prețul unui apartament nou.

          Toate apartamentele vechi au nevoie de renovare. De la instalațiile învechite până la izolarea termică sau finisaje, toate necesită investiții care, în final, scumpesc un apartament cumpărat inițial mai ieftin. În timp ce, apartamentele noi sunt construcții moderne, realizate din materiale de calitate care te feresc de astfel de investiții nedorite. Plus că, de cele mai multe ori, îți poți alege singur finisajele și facilități de care vrei să dispui, avantaje pe care locuințele vechi nu le oferă.

Boxe sau spații de depozitare suplimentare, parcări subterane și supraterane suficiente chiar și pentru cei mai numeroși vizitatori, lifturi de ultimă generație, video interfon, pază și supraveghere video în cadrul complexului rezidențial care găzduiește noile locuințe sau zone de relaxare și spații verzi, toate sunt avantaje exclusive ale locuințelor construite recent și care intră, de cele mai multe ori, în prețul unui astfel de apartament nou.

          Acum, dacă refaci calculul, ai să vezi că deși apartamentele vechi sunt mai ieftine, rentabilitatea este de partea celor noi. Plus că acestea își păstrează mult mai bine prețul pe termen lung!

  • Locația

          În general, apartamentele vechi sunt construite în zonele aglomerate ale orașului, ceea ce aduce cu sine și avantaje și dezavantaje. Dacă ai nevoie de mijloace de transport în comun variate sau de acces rapid la diverse magazine, atunci amplasarea lor te poate avantaja. Asta, însă, numai în condițiile în care ești dispus să suporți toate celelalte implicații mai puțin pozitive, cum ar fi aglomerația zilnică, înghesuiala, poluarea, stresul etc.

          Complexele rezidențiale noi sunt amplasate în zone ferite de toate aceste neajunsuri și îți oferă, în plus, multe alte avantaje pe care nu le vei regăsi în ceea ce privește locația apartamentelor vechi. Zona este mult mai aerisită și liniștită, întreținând relaxarea, spațiile verzi sunt ample și întregul complex este dotat cu locuri de joacă pentru cei mici, săli de sport, spații comerciale și chiar și stații de încărcare pentru mașini electrice. Pe scurt, cu toate facilitățile de care ai nevoie. Iar evenimentele create pentru comunitate sunt nelipsite și poți participa ori de câte ori îți dorești!

  • Suprafața și compartimentarea apartamentului

          De obicei, apartamentele vechi sunt mici și au configurări standard ale spațiului, bucătăriile fiind, de regulă, închise și băile modeste ca suprafață. Și, la fel, nu excelează nici la capitolul lumină naturală, cele mai multe dintre apartamentele construite până în anii ‘80 având geamuri foarte mici.

          În cazul apartamentelor noi, unde dezvoltatorii imobiliari investesc în spații inteligente, compartimentate și configurate pentru a oferi maximum de confort, fluiditatea și libertatea de mișcare este la ea acasă! Spațiile open-space, living-uri generoase și lumină naturală mult mai puternică datorită suprafețelor vitrate ample sunt printre cele mai apreciate avantaje pe care le oferă apartamentele noi.

          Iar printre cele mai inovatoare avantaje de pe piața imobiliară se numără cele propuse de Maurer Imobiliare, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de la noi.

Dincolo de toate avantajele unor apartamente noi și moderne, Maurer Residence Constanța propune un conceptul de locuire unic, anume apartamente de 2.5 camere, care îmbină perfect nevoia de spațiu cu rentabilitatea. După cum spun chiar ei: „Dacă te descurajează prețul unui apartamente de 3 camere, dar nu și suprafața acestuia, soluția este la mijloc. Adică într-un apartament de 2.5 camere în care să poți beneficia de tot confortul  unei locuințe spațioase, la un preț redus.”

În plus, achiziționarea apartamentelor noi din cadrul acestui complex rezidențial îți oferă posibilitatea de a dispune de numeroase servicii post vânzare și administrație, de la servicii de curățenie sau mentenanță până la servicii de design.

  • Rezistența seismică

Se știe deja că riscul seismic este cu atât mai mare cu cât apartamentul este mai vechi. Apartamentele vechi au o rezistență redusă în cazul cutremurelor datorită vechimii blocurilor, modului în care au fost proiectate acestea și a degradării inevitabile în timp. Din acest punct de vedere, apartamentele noi sunt, cu siguranță, soluția salvatoare. Pentru că apartamentele noi beneficiază de siguranță sporită, fiind construite din materiale de ultimă generație și proiectate pentru a avea o structură de rezistență mult mai bună.

  • Calitatea materialelor de construcție

Dacă, în ceea ce privește blocurile vechi, materiale de construcție folosite sunt, de multe ori, depășite și învechite, în cazul celor noi, acestea sunt rodul ultimelor tehnologii în domeniu, conferind locuințelor moderne deopotrivă rezistență și un aspect estetic atrăgător.

Fațada, intrarea în bloc, holurile, ascensoarele sunt, în cazul clădirilor cu istorie, învechite și au un aspect estetic mai puțin atrăgător, în timp ce locuințele noi și moderne nu fac decât să încânte la nivel vizual.

Apartamentele noi îți oferă tot confortul de care ai nevoie, din toate punctele de vedere. Pe de o parte pentru că te vei putea bucura de un spațiu nou, modern și practic, proiectat pentru a fi eficient și durabil, dar și pentru a-ți satisface toate exigențele estetice.

  • Soluții proprii de încălzire și izolație termică din construcție

          Unul din principalele avantaje ale blocurilor noi este faptul că au pereții izolați din construcție și sunt dotate cu centrale termice proprii, lucru care, în cazul apartamentelor vechi, nu se regăsește din proiect, fiind nevoie de lucrări suplimentare pentru a le moderniza. Astfel, apartamentele noi îți oferă, de la bun început, posibilitatea de a-ți asigura temperatura optimă pe timpul iernii, fără pierderi de căldură.

maurer constanța

Izolația ajută la economisirea consumului de energie, ceea ce se va reflecta prin reducerea cheltuielilor din sezonul rece și, mai mult decât atât, te va ajuta să îți protejezi pereții de apariția mucegaiului sau a igrasiei. Așa că, beneficiile unui apartament nou se vor regăsi și la nivelul sănătății tale, pe care o va proteja mult mai bine decât ar putea-o face unul vechi.

În concluzie, un apartament nou, față de unul vechi, îți va permite mult mai multă libertate de mișcare, îți va oferi condiții de trai la standarde occidentale, un grad mult mai mare de siguranță, un stil de viață mai relaxant și sănătos și un grad de confort foarte mare, deopotrivă la nivel de locuință, dar și la nivel de complex rezidențial. Dezvoltatorii imobiliari care investesc astăzi pentru a crea astfel de locuințe moderne și complexe rezidențiale dotate cu facilități complete cunosc foarte bine nevoile actuale și știu cum să creeze spații adaptate acestora.

Un astfel de exemplu este Maurer Residence Constanța, care dezvoltă în Constanța cel mai amplu proiect imobiliar, menit să îți ofere toate aceste avantaje la prețuri competitive. Dezvoltat de Maurer Imobiliare, un nume de referință pe piața imobiliară, noul complex de la malul Mării îți oferă toate motivele pentru a lua decizia corectă privind alegerea locuinței. Nu numai datorită numeroaselor avantaje pe care deja le-am dezbătut, ci și datorită filosofiei din spatele proiectelor dezvoltate de Maurer Imobiliare.

Maurer Residence Constanța

În cei peste 14 ani de experiență pe piața imobiliară, Maurer Imobiliare a dezvoltat 8 proiecte în 6 orașe ale țării, oferind miilor de familii care au ales comunitatea Maurer stilul de viață la care aspirau. Tocmai pentru că filosofia Maurer pune pe primul loc clientul și nevoile sale, iar acest lucru transpare din toate beneficiile pe care le oferă. De la cele privind nevoile concrete de locuire până la politicile de finanțare adaptate fiecărui buget și fiecărei situații particulare.

Parte din această poveste de succes, Maurer Imobiliare Constanța investește astăzi într-o comunitate căruia îi oferă tot suportul necesar pentru ca fiecare membru să se poată bucura de un stil de viață la standarde occidentale și de mulțumire zilnică alături de cei dragi.

Situate într-un complex rezidențial dezvoltat după cele mai înalte standarde de calitate și dotat cu facilități complete, apartamentele marca Maurer sunt cele mai elocvente exemple privind avantajele oferite de locuințele noi. Suprafețe generoase, compartimentări inteligente ale spațiului, finisaje la alegere și materiale de calitate, numeroase servicii post vânzare și modalități de plată diversificate transformă experiența de a achiziționa și locui într-un astfel de apartament într-una garantat pozitivă.


energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea4 thoughts on “NOU versus vechi: avantajele și dezavantajele apartamentelor vechi și noi

  1. Cât costă real mp construit la un apartament nou, cât ai iese constructorului la mp? E adevărat că un bloc vechi are o grămadă de defecte dar de ce nici un constructor nu a dărâmat un bloc vechi și a construit pe locul lui un altul nou de ce toți construiesc pe spațiile verzi ?

  2. Ceea ce este prezentat in materialul de reclama, teoretic este partial corect. Dar cum ne-am obisnuit sa vedem tepele trase de dezvoltatori oamenii inca mai prefera apartamentele vechi. In ceea ce priveste cutremurul , in anii ’60-’70 se faceau cu simt de raspundere, azi prin lacomia unora îi doare la basca de urmari, basca cartiere pline de noroi, fara racord la utilitati si cate si mai cate….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

RADET Constanța are 19 locuri de muncă disponibile

Wed Jul 8 , 2020
R.A.D.E.T. Constanța are 19 locuri de muncă disponibile. Se caută: Deservent utilaj (buldoexcavatorist) – 1 post Instalator și/sau termic, instalații – 3 posturi Lăcătuș – 2 posturi Montator subansamble (contoare energie termică) – instalator/lăcătuș – 2 posturi Sudor (electric și autogen) – 10 posturi Zidar – 1 post Relații suplimentare […]
radet constanța