Nouă pacienți din blocul groazei au ajuns la spital. Unul este intubat

In urma incendiului izbucnit azi noapte in municipiul Constanta, la Spitalul Judetean au fost adusi  9 pacienti (2 copii si 7 adulti). La nivelul unitatii medicale a fost activat planul alb. Pacientii au fost preluati imediat si investigati de catre echipe medicale multidisciplinare, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al instituției.

Un singur pacient a fost preluat pe codul rosu, fiind urgenta majora, cu arsuri de cai aeriene superioare si arsuri de gr II pe 7 % din suprafata corporala.  Acesta a ramas internat la chirurgie plastica/terapie intensiva. Este in momentul de fata intubat dar starea sa este stabila.

De altfel este singurul pacient care a ramas internat.  In cazul celorlalti 8, o femeie a refuzat internarea iar celelalte persoane nu au necesitat spitalizare.

Pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa, de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu, nr. 6 (bloc T3). 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Opt persoane, între care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. La acest moment mai este internată doar o persoană, cu arsuri de căi aeriene. Parcarea nu avea autorizaţia de securitate la incendiu, conform ISU. Peste 30 de maşini au fost avariate. Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei, a afirmat că la locul incendiului au intervenit 35 de autospeciale, fiind prezenţi şi pompieri din Ialomiţa şi Călăraşi.

Imagini și declarații de la incendiu, în clipul de mai jos.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Fără apă în cartierul Trust din orașul Cernavodă

Thu Dec 16 , 2021
RAJA S.A. sistează furnizarea apei potabile, astăzi – 16 decembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 16.00 în vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 150 mm, de la intersecția străzilor Energiei cu Saint Sebastian din orașul Cernavodă, județul […]