Nouă pacienți răniți în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase sunt în continuare la Terapie Intensivă

Spitalul de Județean de Urgență Constanța a oferit luni, 4 octombrie, detalii despre starea pacienților transferați în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Crina Kibedi.

„La Spitalul Județean de Urgență Constanța erau 37 de pacienți transferați în urma incidentului de la Spitalul de Boli Infecțioase, având în vedere evoluția favorabilă șase dintre aceștia au fost externați urmând să primească tratamentul la domiciliu în izolare. La acest moment, în evidențele Spitalului Județean Constanța sunt 30 de pacienți transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase. Nouă se află la Terapie Intensivă, unde inițial erau 14 dar pentru că evoluția a fost favorabilă au fost mutați în alte zone special amenajate pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Alți 11 sunt în secțiile extensii COVID. Zece sunt în Secția Exterioară de la Agigea. Datele se pot modifica în funcție de evoluția pacienților în orice moment. Forme mai severe de boală mai prezintă în special cei care sunt la Terapie Intensivă iar ceilalți prezintă forme medii sau ușoare.

Este o perioadă dificilă pentru întreg personalul medical, toată lumea este mobilizată și se depun toate eforturile pentru a le asigura cele mai bune îngrijiri medicale.

În continuare, pacienții aflați la Terapie Intensivă prezintă forme severe de boală, sunt în stare gravă, mai exact, trei dintre ei, dar datele se pot modifica din moment în moment”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

Reamintim că în dimineața zilei de vineri, 1 octombrie, un incendiu puternic a izbucnit la Secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Șapte persoane și-au pierdut viața.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.