Noul ambasador al Chinei în România, prima vizită în Constanța

Ambsadoarea Chinei, în vizită oficială la sediul CNAPM Constanța

Noul ambasador al Chinei în România a efectuat, ieri, prima vizită în Constanța, în anul care marchează 70 de ani de relații diplomatice între România și China.

Excelența Sa JIANG Yu, însoțit de WANG Fei, secretar în cadrul ambasadei, a vizitat portul Constanța, unde a fost primită de directorul general al CN APM SA Constanța, Daniela ȘERBAN.

Discuțiile au inclus o prezentare a portului Constanța și a proiectelor de dezvoltare aflate în derulare.

CN APM SA Constanța are încheiate parteneriate cu mai multe porturi și asociații profesionale, pentru a atrage trafic de mărfuri, pentru a intra pe noi piețe și a utiliza toate oportunitățile, parafând în ultimii ani protocoale de colaborare cu porturile Qingdao și Ningbo din China.

Amabasadoarea a vizitat și Primăria Constanța.

„Relația dintre municipiul Constanța și China este o relație specială și apreciez în mod deosebit munca tuturor predecesorilor dumneavoastră, dar și munca foștilor consuli generali ai Republicii Populare Chineze la Constanța. Pe lângă înfrățirea dintre județul Constanța și Shanghai, au fost demarate eforturi susținute atât la nivelul municipiului, cât și la nivelul portului cu orașul Ningbo. De altfel, municipiul Constanța, Portul Constanța și Ningbo sunt partenere într-un proiect finanțat de către Uniunea Europeană, alături de alte orașe-port de dimensiune medie din Europa. Aceasta arată că pe lângă relațiile pe care le-am avut la nivel local, ele au fost susținute la nivel național și am evoluat la nivel de parteneriat Europa – China”, a declarat primarul municipiului Constanța.

Acesta a subliniat relațiile excelente în domeniul educației între Constanța și China, menționând inaugurarea în luna iunie 2019 a Clasei Confucius Independente la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Peste 100 de cumpărători în Ansamblul Rezidențial Steaua de Mare Nord 2

Thu Jul 4 , 2019
Peste o sută de oameni și-au cumpărat un apartament sau o garsonieră în ansamblul rezidențial Steaua de Mare Nord 2, iar vânzările continuă. Primele două blocuri din totalul de zece, care vor fi construite, sunt finalizate și vândute în totalitate. În blocul al treilea, C3, care are în total 31 […]
Ansamblul rezidential Steaua de Mare Nord 2