Noul Cod Penal: vești bune pentru violatori și pedofili

Noul Cod Penal, votat de către deputații României, aduce o serie de vești bune pentru violatori și pedofili.

Deputatul Stelian Ion, USR, a precizat că, potrivit acestei legi dorită și votată de PSD, nn violator scapă de răspundere dacă nu este prins timp de 9 ani, în loc de 16, cât este acum în legislație.

„După doar 9 ani, violatorul ar putea să-ți râdă în față și n-ai putea să întreprinzi nimic legal împotriva lui.”, spune deputatul.

De asemenea, un pedofil, în loc să fie căutat timp de 10 ani, ca în prezent, va scăpa după numai 7 ani.

Stelian Ion spune și că cei care, de exemplu, dau în mod iresponsabil autorizații pentru o incintă în care se produce o tragedie cu victime umane pot scăpa, cu ajutorul Noului Cod Penal.

„Nu cred că cineva din PSD sau vreun simpatizant al acestui partid ar putea să ofere argumente raționale pentru astfel de modificări care frizează nebunia.”, a conchis deputatul USR.

Parlamentarii au dat, pe 4 iulie, votul final modificărilor aduse Codului Penal, cu 167 voturi ”pentru”,  97 ″împotrivă″⁣ şi 19 abțineri. PSD a avut nevoie de minim 165 de voturi favorabile.

PNL a anunțat deja că va contesta la Curtea Constituțională a României aceste modificări, astfel că actul normativ nu va intra în vigoare în perioada următoare, ci doar după ce judecătorii CCR se vor pronunța.

CCR va dezbate sesizarile Opozitiei si Inaltei Curti de Casatie si Justitie referitoare la modificarile aduse in Parlament Codului Penal abia pe 17 septembrie, ceea ce inseamna ca cel putin pana atunci noul act normativ nu va fi promulgat de presedintele Klaus Iohannis.

Consiliul Europei a cerut Romaniei sa nu modifice Codurile Penale fara avizul Comisiei de la Venetia, care este asteptat abia in 19 octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.