RL. Noul pod din portul Constanța, inaccesibil pentru localnici

Pod peste canal

Pod peste canal

Podul construit peste Canalul Dunăre-Marea Neagră din Portul Constanța a fost inaugurat ieri, fără prea mult fast. Nu a venit ­nicio oficialitate din Bucu­rești, ci numai un senator de Constanța, prefectul și primarul localității Agigea. Lipsa oficialităților este oarecum de înțeles, deoarece podul acesta, cel mai mare cu hobane din România, mai fusese inaugurat și anul trecut, cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale. Începând de ieri, de la ora 8.00, s-a inaugurat oficial însă și deschiderea circulației. Lucrurile nu s-au terminat aici. Peste cel mult o lună, promit autoritățile, va avea loc o nouă inaugurare: și locuitorii din sudul litoralului îl vor putea folosi.

„Mai sunt niște lucrări de infrastructură“

În acest moment, podul este folosit de mașinile care intră sau ies din Portul Constanța Sud- Agigea, pe la poarta X. Pentru comuna Agigea și pentru șoferii de tiruri este o veste foarte bună, pentru că traficul greu iese din comună. Locuitorii însă nu îl vor putea folosi încă, deoarece nu este gata breteaua care îl va lega de drumul național. „Am făcut un pariu cu domnul director din port, domnul Ionescu, şi dânsul a spus că în două săptămâni, eu am spus că într-o lună de zile. Deci cam într-o lună de zile se va putea da în funcţiune, cred, şi breteaua DN39A, care mai are în componenţă încă două poduri mai mici. Mai sunt niște lucrări de infrastructură și trebuie respectate anumite proceduri tehnologice.

În acest moment podul este utilizat pentru toată infrastructura portuară, îl pot folosi şi cei care vin şi muncesc în Portul Constanţa Sud-Agigea. Însă patru cetăţenii care vin din partea de sud a litoralului, ca să poată să intre pe acest pod, eu cred că va mai dura 30 de zile”, a spus primarul din Agigea, Cristian Cârjaliu.

Am scris mai mult despre acest subiect în Romania libera.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.