Noutate pe piața imobiliară din Constanța: primul ansamblu rezidențial care țintește Certificarea BREEAM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Noutate pe piața imobiliară din Constanța: primul ansamblu rezidențial care țintește Certificarea BREEAM.

Constanța este unul dintre orașele din România în care cererea pentru locuințe noi rămâne foarte ridicată, în contextul în care stocul de apartamente vechi domină oferta de locuințe din oraș, conform analiștilor imobiliari. Cu toate că în ultimii ani piața rezidențială constănțeană și-a mărit stocul de unități nou construite, acesta nu este suficient pentru a acoperi cererea din prezent. Cea mai mare parte a proiectelor dezvoltate după anul 2000 au apartamente cu finisaje „de buget”, suprafețe și balcoane foarte mici, fără spații verzi, construite cu materiale ieftine și facilități aproape inexistente, existând un deficit de locuințe care să acopere dorințele cumpărătorilor educați, cu așteptări normale pentru secolul 21. Din acest punct de vedere, Constanța se află în urma marilor orașe ale țării, unde dezvoltatorii au început să-și îndrepte tot mai mult atenția asupra proiectelor mediu-plus și premium.

Ce se întâmplă cu cererea de locuințe premium?

În Constanța, ca și în celelalte mari orașe ale țării, profilul cumpărătorilor de locuințe a suferit modificări în ultimii 3 ani. Indiferent că sunt investitori sau utilizatori finali, nevoile și dorințele cumpărătorilor de locuințe sunt tot mai complexe, aceștia acordând o mai mare importanță localizării, calității construcției, reputației dezvoltatorului, finisajelor, facilităților și impactului asupra mediului înconjurător. Nevoile omului modern se adaptează la stilul de viață al acestuia, punându-se accent pe confort și calitate.

Identificând aceste noi nevoi și dorințe, dezvoltatorul IMPACT a conceput un proiect de locuințe premium care se adresează acestor cumpărători: BOREAL PLUS. Amplasat în zona de nord a orașului, la 15 minute de plajă, centru sau autostradă, acest ansamblu rezidențial este singurul proiect din zonă care va fi construit la standarde internaționale de sustenabilitate, țintind certificarea Breeam de nivel Excellent, ceea ce înseamnă calitate superioară a construcției, eficiență energetică sporită și în final un standard de locuire vest-european. Având deja experiența unui ansamblu de referință în materie de clădiri construite la standarde de înaltă eficiență energetică – Luxuria Residence din București, Impact devine un dezvoltator de referință pe piața clădirilor verzi și dorește să păstreze abordarea sustenabilă pentru toate proiectele sale viitoare. 

Un ansamblu cu facilități multiple

Boreal Plus este conceput să ofere confort rezidenților la fiecare pas. În interiorul complexului sunt amenajate spații verzi de 12.000 metri pătrați, o adevărată oază de liniște pentru cei care vor să se deconecteze de la agitația urbană. Un loc perfect pentru familii, unde părinții se pot relaxa împreună cu cei mici în parcul cu loc de joacă creat special pentru aceștia din urmă. De asemenea, părinții se pot bucura de mai mult timp împreună cu copiii lor, deoarece grădinița se află la doi pași de locuință. Tot în interiorul ansamblului se regăsesc și spații comerciale, un hypermarket Kaufland, dar și un teren de sport.

Dacă mare parte dintre constănțeni se confruntă cu problema locurilor de parcare, nu este și cazul celor care aleg să locuiască în Boreal Plus, aici fiindu-le puse la dispoziție 811 locuri de parcare interioare și exterioare, suficiente atât pentru rezidenți, cât și pentru vizitatori.

De la facilități multiple la finisaje premium

Boreal Plus este construit la standarde ridicate și asigură o calitate superioară a locuirii nu numai prin facilități, ci și prin dotări și finisaje premium. Toate cele 209 de apartamente din prima fază de dezvoltare – studiouri, apartamente cu 2 și 3 camere – sunt dotate cu un sistem eficient de încălzire prin pardoseală și obiecte sanitare de la Ideal Standard. Ușile de la intrarea în apartamente sunt metalice, marca Pinum, și oferă siguranță sporită. În interiorul apartamentelor, ușile Pinum, parchetul laminat și gresia porțelanată din bucătării și băi sau cel mai nou model de tâmplărie Salamander, asigură un spațiu modern. Toate acestea completează tabloul unui apartament premium, aerisit și spațios.

Noile apartamente sunt menite să întrunească criteriile cumpărătorilor care își doresc confort și intimitate. De aceea, dezvoltatorul a creionat suprafețe utile generoase, adaptate nevoilor mai multor tipuri de cumpărători. Astfel, în complex sunt prezente diverse tipuri de compartimentări cu suprafețe variate, de la studiouri duble de 62 de metri pătrați la apartamente cu 3 camere de 99 de metri pătrați. Apartamentele de la etajele superioare sunt completate de terase spațioase, cu suprafețe cuprinse între 6 și 14 metri pătrați, care oferă o priveliște superbă spre mare și asupra orașului. Apartamentele de la parter au grădină proprie, unde locuitorii se pot relaxa împreună cu familia sau cu prietenii.

Compartimentare eficientă

Spațiul și funcționalitatea unui apartament nu se măsoară doar în metri pătrați. Cel mai important rol în proiectarea și construirea unei locuințe îl are compartimentarea completată de mărimea spațiilor vitrate care asigură iluminatul natural. Un spațiu generos, dar compartimentat ineficient reduce cu mult funcționalitatea și confortul acestuia. De aceea, ca în toate proiectele sale, și în ansamblul rezidențial  Boreal Plus dezvoltatorul Impact pune accent pe compartimentarea eficientă, cu zone vitrate mari. Fiecare spațiu este maximizat și proiectat astfel încât să aibă o funcționalitate. Apartamentele au holuri largi, unde pot fi cu ușurință acomodate spații de depozitare, iar dormitoarele au zone destinate unui dressing. În plus, spațiile sunt bine delimitate, astfel încât membrii unei familii să aibă parte de intimitate, atât de necesară, în special pentru cei care lucrează de acasă.

Pentru a acoperi nevoile mai multor tipuri de cumpărători, Boreal Plus reunește o tipologie largă de apartamente. Cumpărătorii pot alege un apartament cu bucătărie open space sau cu bucătărie închisă, pentru cei care gătesc mult acasă. De asemenea, pot alege între mai multe suprafețe utile și tipuri de compartimentare, în funcție de preferințe.

Sustenabilitate

Angajat activ în dezvoltarea de proiecte durabile, cu impact redus asupra mediului, compania IMPACT Developer & Contractor SA construiește ansamblul Boreal Plus în acord cu principiile de sustenabilitate. Aici  vor fi instalate panouri solare și sisteme eficiente pentru gestionarea deșeurilor și a apei folosite. Soluțiile de construcție asigură eficientizarea costurilor la întreținere pentru locuitori și obținerea unor performanțe energetice superioare, care să le asigure tuturor rezidenților un mediu cât mai sănătos.

Proiectul este conceput să acomodeze 673 de apartamente și 811 locuri de parcare supraterane interioare și exterioare. Prima fază de dezvoltare reunește 209 apartamente, în 3 blocuri cu 8 și 11 etaje.

Pentru mai multe informații privind noul ansamblu rezidențial Boreal Plus, puteți accesa site-ul proiectului www.boreal-plus.ro

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.