Novak Djokovic va fi expulzat din Australia. „Regulile sunt reguli”

Novak Djokovic va fi expulzat din Australia, după ce autoritățile de la Melbourne i-au respins viza pe motiv că el și echipa sa ar fi solicitat o viză greșită. Refuzul autorităților vine și după ce Djokovic a prezentat o scutire medicală pentru cerințele țării privind vaccinarea. 

Realizatorii turneului Australian Open i-au permis participarea, dar odată ce a aterizat în Australia, sportivului i s-a interzis să intre. 

Campionul en-titre de la Australian Open, Novac Djokovic nu a putut să intre în Australia din cauza restricțiilor de călătorie în vigoare. Intrarea în țară este interzisă fără schema completă de vaccinare sau dovezi medicale care să ateste că aceasta nu este posibilă. În consecință acesta a rămas blocat pe aeroportul din Melbourne.

Prim ministrul australian Scott Morrison laudă modul în care autoritățile vamale au gestionat situația.

„În ceea ce îl privește pe domnul Djokovic, regulile sunt reguli şi nu există cazuri speciale. Regulile sunt reguli. Forţele de frontieră şi-au făcut treaba, intrarea cu viză necesită dubla vaccinare sau o examinare medicală. Mi s-a spus că o asemenea scutire nu-şi avea cazul şi în rezultat el se supune acelorași reguli ca oricine altcineva”, a declarat Scott Morrison, prim-ministrul Australiei.

Președintele Serbiei a anunțat între timp că sportivul, care este acum numărul 1 mondial, se bucură de susținerea întregii țări. 

”Tocmai am terminat o conversație telefonică cu Novak Djokovic. I-am spus că toată Serbia este alături de el și că autoritățile noastre iau toate măsurile pentru a opri hărțuirea celui mai bun tenismen din lume în cel mai scurt timp posibil. În conformitate cu toate normele internaționale, Serbia va lupta pentru Novak Djokovic, pentru dreptate și adevăr!”, a scris Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, pe contul său de Facebook. 

Novak Djokovic a făcut însă recurs în justiție împotriva deciziei autorităților din Australia de a-i anula viza și de a-l expulza din țară pe motiv că nu este vaccinat. 

Judecătorul Anthony Kellu va analiza astăzi cererea sârbului reținut ieri în aeroport. 

Djokovic este, în prezent, numărul 1 mondial în clasamentul ATP. A fost numărul 1 pentru un record de 345 de săptămâni în total și a terminat anul ATP ca numărul 1 de șapte ori, ceea ce reprezintă un record. A câștigat 20 de titluri de Grand Slam la simplu masculin. În total, a câștigat 86 de titluri ATP la simplu, inclusiv un record de nouă titluri la Australian Open și un record de 37 de evenimente Masters. Djokovic este singurul om din Era Open care a realizat un Career Grand Slam de două ori și a încheiat un Grand Slam în afara anului calendaristic. De asemenea, este singurul jucător care a realizat Career Golden Masters în ATP Tour, lucru pe care l-a făcut de două ori.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Techirghiol a rămas fără apă

Thu Jan 6 , 2022
În vederea executării lucrărilor de remediere a avariei survenite pe conducta de aducțiune, ce asigură alimentarea cu apă a localității Techirghiol, RAJA SA a redus presiunea pe tronsonul afectat pentru efectuarea lucrărilor de reparații. Astfel, astăzi – 06 ianuarie 2022, până în jurul orei 12.00, consumatorii din orașul Techirghiol vor […]
raja intrerupere apa