OFICIAL „Nu există nicio discuție despre închiderea/carantinarea vreunui oraș din România”

Nu există nicio discuție despre închiderea/carantinarea Bucureștiului sau a vreunui oraș din România, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, infirmând astfel informații vehiculate prin intermediul rețelelor sociale.

Potrivit sursei citate, Poliția Română s-a sesizat din oficiu în legătură cu acest aspect, pentru „comunicarea de informații false”.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite miercuri seară mai multe precizări, în care infirmă „în mod categoric informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, folosindu-se inclusiv canale de comunicare privată, pentru diseminarea ipotezei „închiderii/carantinării” municipiului București”.

„NU există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România!”, subliniază GCS.

Grupul de Comunicare Strategică avertizează asupra faptului că „în ultima perioadă, în mod sistematic, sunt transmise informații false, fie prin intermediul rețelelor sociale, fie în unele cazuri prin intermediul anumitor publicații”.

„Constatăm că acest fenomen este unul programatic, alimentat de intenții ostile ordinii sociale și de o agendă contrară interesului public. Această situație devine cu atât mai gravă în contextul acțiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19), întrucât determină comportamente sociale nejustificate”, atenționează sursa citată.

Astfel, Grupul de Comunicare Strategică spune că a luat în discuție evoluția situației din ultimele zile și gravitatea vehiculării de informații false de natură să determine panică în rândul cetățenilor și că, în acest context, „Inspectoratul General al Poliției Române s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de “comunicarea de informații false”, faptă prevazută de art 404 Cod Penal și pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani”.

Grupul face apel la presă să nu publice informații care nu sunt verificate din surse oficiale și, totodată, face un „apel public la cetățeni să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A fost cutremur în România

mie mart. 11 , 2020
Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 s-a produs, pe 11 martie, în zona seismică Vrancea, în judeţul Covasna, la adâncimea de 113 kilometri. Conform Institutului de Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 22:23:37 ora României, în zona seismică Vrancea, judeţul Covasna, având magnitudinea EWS 4.5, la adâncimea de 113 […]
cutremur

V-ar putea interesa și: