Nu există riscul poluării Mării Negre din cauza războiului din Ucraina

marea neagra

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că riscurile poluării apelor teritoriale ucrainene din Marea Neagră sunt minime, iar „propagarea unei eventuale poluări până în apele teritoriale române este imposibilă”.

„După informaţiile false privind poluarea aerului – combătute astăzi în repetate rânduri de specialiştii MMAP – au apărut speculaţii şi în privinţa riscului de poluare a Mării Negre. Riscurile poluării apelor teritoriale ucrainene din Marea Neagră sunt minime, iar propagarea unei eventuale poluări până în apele teritoriale române este imposibilă”, a afirmat Tanczos Barna.

El a precizat că specialiștii MMAP monitorizează permanent calitatea apei la nivel naţional, inclusiv la Marea Neagră.

Datele furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus arată că, în următoarele zile, deasupra României concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, a anunţat, marţi, Administraţia Naţională de Meteorologie. De asemenea, particulele în suspensie vor fi în limitele normale. La rândul lor, reprezentanţii DSU au reclamat că mesajul despre prezenţa unui nor toxic este fake-news.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Noul Range Rover, prezentat oficial în Constanța

Tue Mar 22 , 2022
Cea mai nouă variantă a modelului Range Rover va fi lansată oficial pe piața din Constanța pe 28 și 29 martie 2022, la showroom-ul Jaguar&Land Rover de la Exclusiv Auto, strada Intrarea Mangaliei nr 78A. Noul Range Rover îmbină modernitatea uluitoare și grația estetică cu tehnologii sofisticate și conectivitate neîntreruptă. […]