Nu mai e niciun loc liber în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța pentru bolnavii de Covid-19!

La Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța nu mai este niciun loc liber, a anunțat Prefectura Constanța. Toate cele 120 de locuri destinate bolnavilor de Covid-19 sunt ocupate în totalitate.

Noii bolnavi au fost duși, azi, la spitalul militar de campanie, de pe stadionul Portul.

„La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 120 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 67 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 90 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 89 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 8 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).”, a anunțat Prefectura Constanța.

Citește și: FOTO Cum arată în interior spitalul militar de campanie construit în Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.791 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 63 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 374 de persoane internate, dintre care 344 din județul Constanța și 30 din alte județe. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.043 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 231 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 201 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (58), asistenți medicali (81) și personal auxiliar (62).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 259 de teste RT-PCR.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

OFICIAL. Cum s-au împărțit mandatele în Consiliul Local Cernavodă

Tue Sep 29 , 2020
Biroul Electoral Central a publicat repartiția mandatelor de consilier în viitorul Consiliul Local Cernavodă. Noua structură va cuprinde 5 partide și va fi dominată de PNL. Iată câte mandate a obținut fiecare: Partidul Național Liberal – 10 mandate Partidul Pro România – 3 mandate Partidul Social Democrat – 2 mandate […]
cernavodă