Nu stați distanțat, ești amendat. Ce sancțiuni au dau polițiștii și jandarmii

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control litoral

Peste 150 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor, au fost verificate 117 societăți comerciale și au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 29.400 de lei, dintre care 12 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, în stațiunea Mamaia, polițiștii au identificat două societăți comerciale care nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecție sanitară și nu au asigurat ca normele de distanțare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică între clienți. Cei doi operatori economici au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei fiecare.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la mai multe obiective de pe litoral. În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 26 de deficienţe, precum și un obiectiv care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, fiind aplicate 31 de sancțiuni (23 de avertismente şi 8 amenzi), în valoare totală de 28.000 de lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.