Nu vom mai putea intra în mall decât cu certificatul verde sau dovada trecerii prin boală

vivo mall constanta

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri, după şedinţa de Guvern, că accesul în mall-uri va fi permis, începând de luni, doar în baza certificatului verde sau a dovezii trecerii prin boală. El a explicat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi celor nevaccinaţi, dar trebuie să meargă în farmacii din afara centrelor comerciale mari.

Accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale se va face numai cu certificatul verde, pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, iar pentru magazinele esenţiale, se poate intra fără certificat verde, a spus Arafat la Palatul Victoria. 

„Dacă nu ai certificat verde, mergi la farmaciile care nu sunt în mall. Dacă nu ai certificat verde, mergi la magazine care nu sunt în mall”, a spus Raed Arafat. 

El a precizat că esenţiale sunt magazinele care comercializează alimente. „În rest, în mall-uri se intră cu certificat verde”, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că în cazul copiilor sub vârsta vaccinării, aceştia nu pot intra în zonele unde se impune obligativitatea certificatului verde decât dacă sunt însoţiţi de adulţi care sunt vaccinaţi.

În clădirile publice, oficiale, este obligatorie prezentarea certificatului verde pentru vaccinat sau cel trecut prin boală sau testat, pentru toţi cei care nu lucrează în acea clădire.

„Oamenii care vin cu treabă vor trebui să prezinte certificatul”, a spus el, arătând că, în cazul clădirilor private cu peste 50 de persoane, la fel se va prezenta certificatul verde, dovada trecerii prin boală sau cu test. 

„Activităţile competiţiilor sportive vor fi desfăşurate fără public în următoarea perioadă. Sunt interzise concertele, spectacolele în aer liber, iar la nivel de cinematografe, la nivel de teatre, capacitate de 30%, dar cu certificat verde, testat sau trecut prin boală”, a mai spus Arafat.

Şeful DSU a mai spus că restaurantele vor continua să funcţioneze, cu limitarea programului până la ora 21,00, însă doar pentru persoanele cu cerificat verde COVID sau care au fost infectate cu SARS-CoV-2 şi s-au vindecat.

În privinţa angajaţilor, Raed Arafat a precizat că prevederea nu poate fi făcută prin Hotărâre de Guvern, ci prin modificare legislativă, propunerea legislativă fiind deja trimisă la Parlament. 

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Record la vaccinare în România

Fri Oct 22 , 2021
România a înregistrat, astăzi, un record la vaccinare. 128.014 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore! Majoritatea, 86.385 de persoane, sunt vaccinate cu prima doză! Iată câteva date statistice ale campaniei, de la început până acum. 1. Total persoane vaccinate: 6.242.319; 2. Persoane vaccinate cu schemă completă: […]