Nu vrei să ți se ia temperatura? Nu intri în magazin!

O angajată măsoară temperatura unul client Penny, în Agigea. Foto: Constanța 100%
O angajată măsoară temperatura unul client Penny, în Agigea. Foto: Constanța 100%

Ministerul Sănătății a făcut, marți, o serie de precizări referitoare la obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-o incintă. Ministerul spune clar că, în perioada stării de alertă, este obligatorie măsurarea temperaturii la intrarea magazine. Evident, puteți refuza, dar nu mai puteți intra în magazin.

„Pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlalte categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.”, au transmis reprezentanții ministerului.

La măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu.

Toate aceste prevederi fac parte din ordinul privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic, ordin care se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.