Nu vrem să testăm sau nu putem? Constanța – 1006 teste, Cluj – 2.828 teste

În județul Constanța se fac, în continuare, mult mai puține teste decât în alte județe. Cu siguranță acesta este și motivul pentru care numărul de cazuri descoperite de coronavirus este mai mic decât în acele județe.

De pildă, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța, în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private au fost realizate 1.006 teste RT-PCR. În Cluj, în perioada respectivă, potrivit prefecturii de acolo, s-au realizat 2.828 de teste.

La noi au fost descoperite 115 cazuri, la ei 385. La noi, incidența pe județ este de 1,55, la ei este de 4,33. La noi, autoritățile habar nu au câte teste s-au realizat de la începutul epidemiei, ei știu exact.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 5.490 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în Cluj au fost 9.005.

Întrebarea care se ridică este: în Constanța nu se poate sau nu se dorește?

Se pare că răspunsul la întrebarea de mai sus este „da”. Da, nu se poate, da, nu se dorește. Din informațiile noastre, în Constanța există aparate PCR care pur și simplu nu sunt folosite (ar fi unul chiar la DSP), iar în unele spital se testează extrem de puțin. De fapt, medicii de la Spitalul Județean au adresat și un memoriu, în acest sens, conducerii spitalului.

Citește și: Mai mulți medici din Spitalul Județean Constanța spun că nu se respectă măsurile de prevenire a coronavirusului


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Corina Martin ignoră recomandările sanitare, în plină epidemie de coronavirus

vin oct. 30 , 2020
Corina Martin, aflată în campanie electorală, ignoră recomandările sanitare și nu poartă mască la o întâlnire cu mai multe persoane desfășurată într-un spațiu interior. În ziua în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus din România, aceasta a organizat o întâlnire cu caracter electoral cu reprezentanții HORECA. În […]
Corina Martin fara masca

V-ar putea interesa și: