Nu vrem să testăm sau nu putem? Constanța – 1006 teste, Cluj – 2.828 teste

În județul Constanța se fac, în continuare, mult mai puține teste decât în alte județe. Cu siguranță acesta este și motivul pentru care numărul de cazuri descoperite de coronavirus este mai mic decât în acele județe.

De pildă, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța, în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private au fost realizate 1.006 teste RT-PCR. În Cluj, în perioada respectivă, potrivit prefecturii de acolo, s-au realizat 2.828 de teste.

La noi au fost descoperite 115 cazuri, la ei 385. La noi, incidența pe județ este de 1,55, la ei este de 4,33. La noi, autoritățile habar nu au câte teste s-au realizat de la începutul epidemiei, ei știu exact.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 5.490 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în Cluj au fost 9.005.

Întrebarea care se ridică este: în Constanța nu se poate sau nu se dorește?

Se pare că răspunsul la întrebarea de mai sus este „da”. Da, nu se poate, da, nu se dorește. Din informațiile noastre, în Constanța există aparate PCR care pur și simplu nu sunt folosite (ar fi unul chiar la DSP), iar în unele spital se testează extrem de puțin. De fapt, medicii de la Spitalul Județean au adresat și un memoriu, în acest sens, conducerii spitalului.

Citește și: Mai mulți medici din Spitalul Județean Constanța spun că nu se respectă măsurile de prevenire a coronavirusului

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.