Numai 315 constănțeni s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24 de ore

covid vaccin

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 70.811 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 2.255 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.       

În acest moment, sunt 84 de persoane internate, la nivelul județului Constanța. Paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Municipal Medgidia (160 – 21 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța (65 – 12 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 22 ocupate), Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța (92 – 17 ocupate), Secția Exterioară Agigea (55 – 12 ocupate), Secția Exterioară Psihiatrie Palazu Mare (4 – 0 ocupate), Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) Constanța (560 ocupate).

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.464 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 983 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul pandemiei, până în prezent, 910 cadre didactice, 3.461 de elevi, 465 de studenți și 239 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 2.444 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (508), asistenți medicali (1.125) și personal auxiliar (811).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 973 de teste antigen rapide și 656 de teste RT-PCR.

La ultima raportare, realizată la interval de 24 de ore, în județul Constanța, au fost efectuate 1.163 de noi vaccinări împotriva COVID-19 (doza 1 – 315, doza 2 – 184, doza 3 – 664).

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, 37 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 8.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 66 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 07 ianuarie a.c., 150 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 3.060 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ziua care nu există în calendarul ortodox

sâm ian. 8 , 2022
În calendarul ortodox tipărit de Arhiepiscopia Tomisului s-a strecurat o eroare. O zi a dispărut. Este vorba despre 21 ianuarie 2022, care nu apare deloc în calendarul de perete. În cel tipărit sub forma de carte, eroarea nu apare. 21 ianuarie pică în acest an într-o vineri. Este ziua Sf. […]

V-ar putea interesa și: