Număr ridicol de mic de teste pentru depistarea coronavirusului realizate în județul Constanța

coronavirus

În județul Constanța s-a realizat un număr ridicol de mic de teste pentru depistarea coronavirusului. Astfel, în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate numai 131 de teste RT-PCR.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 16 au fost pozitive.

În Timiș, singurul județ în scenariul roșu, s-au făcut 729 de teste. 129 au fost pozitive.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 30.987 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 786 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În ultimele 24 de ore au fost raportate 4 decese:

  • Deces 783: Femeie, 89 de ani, Constanța, comorbidități (cardiopatie ischemică cronică dureroasă, hipertensiune arterială), decedată în 14.02, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.
  • Deces 784: Femeie, 70 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad II, astm bronșic, obezitate grad II), decedată în 14.02, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 785: Bărbat, 74 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II dezechilibrat, insuficiență renală acută), decedat în 15.02, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 786: Bărbat, 74 de ani, Constanța, comorbidități (schizofrenie, anemie severă), decedat în 11.02, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

În acest moment, sunt 187 de persoane internate, dintre care 184 din județul Constanța și 3 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.262 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 885 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 320 de cadre didactice, 770 de elevi, 196 de studenți și 95 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.573 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (360), asistenți medicali (724) și personal auxiliar (489).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 57 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 32 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 44 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 43 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 6 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 5 ocupate).

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 178 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 36.350 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 57 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 14 februarie a.c., 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.711 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.