Numărul bolnavilor de Covid-19 internați în Constanța a crescut cu 20% în 24 de ore

O imagine microscopică a SARC CoV- 2, virusul care cauzează Covid 19. Foto: Associated Press via Los Angeles Times
O imagine microscopică a SARC CoV- 2, virusul care cauzează Covid 19. Foto: Associated Press via Los Angeles Times

În ultimele 24 de ore a crescut numărul constănțenilor internați din cauza Covid-19. Potrivit datelor transmise de Prefectura Constanța sâmbătă, în acest moment sunt 36 de persoane internate în spitalele din județ, dintre care 21 din județul Constanța și 15 din județele Tulcea și Ialomița. La raportarea de vineri, erau internate 30 de persoane, dintre care 18 din județul Constanța și 12 din județele Tulcea și Ialomița. Așadar, o creștere de 20% în ultimele 24 de ore.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 294 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 17 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 294 de pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița).

Citește și: Cea mai mare creștere a cazurilor de coronavirus din Constanța din ultima perioadă

Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 52 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.747 de persoane în izolare la domiciliu.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

Citește și: Al doilea val al îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus nu va fi la fel de amplu ca primul

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 25 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 19.100 de lei), dintre care două pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea / izolarea la domiciliu (Legea 55/2020), în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 10 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 05 iunie a.c., 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 673 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A treia etapă de relaxare, din 15 iunie. „Multe surprize plăcute”

sâm iun. 6 , 2020
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat sâmbătă că din 15 iunie urmează a treia etapă de relaxare, care va aduce „multe surprize plăcute. „Pentru a treia etapă de relaxare vor fi multe surprize plăcute. Nu vreau să spun acum care din ele, pentru că nu este corect față de […]
marcel vela

V-ar putea interesa și: