Numărul bolnavilor de covid internați a crescut cu peste 12% în ultimele două zile, în Constanța

spital-boli-infectioase-constanta-1

În acest moment, sunt 114 persoane internate, dintre care 108 din județul Constanța și 6 din alte județe. Ieri erau 107 persoane internate, din care 101 erau din Constanța. Așadar, creșterea din ultimele 24 de ore este de 6,54%. Vine după ce, în urmă cu două zile, s-a mai înregistrat o creștere cu 5,94% a internărilor. Așadar, o creștere de peste 12% în ultimele două zile.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 36 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 6 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 33 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 35 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 2 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 2 ocupate).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.676 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.214 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Azi au fost înregistrate trei decese:

  1. Deces 1.212: Femeie, 80 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială esențială, ciroză hepatică virus C, boală cronică de rinichi stadiu IV, litiază veziculară, varice esofagiene), decedată în 15.05, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  2. Deces 1.213: Femeie, 71 de ani, Constanța, comorbidități (boală coronariană trivasculară, disfuncție sistolică moderată de ventricul stâng, hipertensiune arterială grad III, diabet zaharat tip II), decedată în 15.05, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  3. Deces 1.214: Bărbat, 58 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, infarct miocardic în antecedente, regurgitare mitrală și tricuspidiană), decedat în 15.05, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.456 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 242 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 522 de cadre didactice, 1.291 de elevi, 270 de studenți și 160 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.820 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (406), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (588).

Maratonul vaccinării în Constanța: 781 de beneficiari în două zile

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 84 de teste antigen rapide și 405 teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 56 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 15.500 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 142 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 15 mai a.c., 250 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.139 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • dan t. coman

    Și e doar începutul, că tot s-a dat drumul invaziei puroaielor naționale spre litoral.
    În difinitiv totul are un preț, inclusiv profitul, bunăstarea.(a unora)

Leave a Reply

Your email address will not be published.