Numărul bolnavilor de covid internați în Constanța nu a fost niciodată mai mic în acest an

spital boli infectioase constanta
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

În acest moment, în spitalele din județul Constanța sunt internat 14 persoane bolnave de covid. Toate sunt din județul Constanța. Este cel mai mic număr de la începutul anului.

La nivelul județului Constanța, sunt 622 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19, distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 8 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 6 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 0 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 0 ocupate).

De asemenea, la nivelul județului sunt 501 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr total de 6 persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 527 de cadre didactice, 1.310 elevi, 272 de studenți și 162 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.828 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (407), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (595).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 80 de teste antigen rapide și 467 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 6 avertismente, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 58 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 21 iunie a.c., 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 441 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.950 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.254 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.