Numărul cazurilor de coronavirus a explodat în rândul personalului medical din Constanța!

coronavirus romania

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 81 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (32), asistenți medicali (35) și personal auxiliar (14), a anunțat Prefectura Constanța.

La raportarea de ieri, numărul cazurilor de infectare în rândul personalului medical era de numai 50, ceea ce înseamnă că, în numai 24 de ore, au fost depistate 31 de noi cazuri. Este o cifră foarte mare și îngrijorătoare.

Din informațiile noastre, un focare de infecție a apărut la una dintre cele mai cunoscute clinici medicale din Constanța.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.182 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 835 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 270 de persoane internate, dintre care 243 din județul Constanța și 27 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 524 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 86 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 95 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 87 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 65 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 18 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 5 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 46 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 267 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 95.600 de lei), dintre care 49 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 14.750 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 53 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 09 august a.c., peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 169 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

Zen ResidenceOne thought on “Numărul cazurilor de coronavirus a explodat în rândul personalului medical din Constanța!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Câți bani au primit partidele politice din banii noștri

Mon Aug 10 , 2020
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a virat, în prima decadă a lunii august, în conturile a şapte partide subvenţii în valoare totală de puțin peste 6 milioane de lei. PSD a primit jumătate din sumă. Este vorba despre PSD, PNL, USR, ALDE, PMP, Pro România şi Partidul Forţa Naţională. Iată lista […]
bani