Numărul de cereri depuse pentru eliberarea de paşapoarte a crescut cu 417%

sediu pasapoarte constanta

Ministerul de Interne anunţă, miercuri, o creştere cu 417% a numărului de cereri depuse pentru eliberarea de paşapoarte, în perioada 1-8 martie, faţă de perioada similară din 2021. Numărul programărilor a fost, în aceeaşi perioadă, mai mare cu peste 300% faţă de anul trecut. Pentru a gestiona situaţia au fost dispuse mai multe măsuri.

”Încă de la primele semnale de creştere a volumului solicitărilor de paşapoarte, Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Lucian Bode, a dispus măsuri pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, printre care şi  dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum şi suplimentarea, până la capacitatea maximă, a staţiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de paşapoarte”, a transmis, miercuri, MAI, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului citat, deşi termenul legal de eliberare a paşapoartelor simple electronice este de 15 zile lucrătoare, documentul se eliberează în două zile lucrătoare. 

„În vederea reducerii timpului de răspuns, împreună cu instituţiile prefectului, se va lua măsura desfăşurării activităţii de lucru cu publicul şi în weekend. În prezent, în vederea personalizării paşapoartelor simple electronice, programul de lucru al Centrului Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice este de la ora 06.00 la ora 22.00, inclusiv în weekend”, a mai transmis MAI.  

Pentru a fi rezolvate cât mai repede cererile, unele solicitări au fost relocate. Astfel, în perioada 03-09.03.2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Suceava către SPCP Argeş, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Mureş, Teleorman şi Vrancea. 

„În 20 de judeţe, unde s-a înregistrat un număr semnificativ de cereri, a fost prelungit programul de lucru cu publicul cu cel puţin două ore.În data de 08.03.2022, termenul mediu, la nivel naţional, de eliberare a paşaportului simplu electronic a fost de 2 zile lucrătoare (totuşi la unele judeţe precum CJ, CT, TM, VS termenul a fost de cca 3 zile lucrătoare din momentul înregistrării cererilor şi până la intrarea paşapoartelor simple electronice în gestiunea structurilor de paşapoarte)”, a mai transmis MAI.  

Sursa citată a precizat că,  în data de 08.03.2022, s-au efectuat 48.593 de programări, pentru un număr de 85.197 de persoane, iar în data de 09.03.2022 până la orele 12:00 au fost efectuate 14.370 de programări pentru un număr de 25.259 de persoane (în scopul prezentării la ghişeu în următoarele de 90 de zile). 

„Reamintim că cetăţenii se pot înscrie pe platforma de programare online şi în alte judeţe care au locuri disponibile pentru intervalul dorit. Direcţia Generală de Paşapoarte a delegat 20 de poliţişti pentru sprijinirea activităţii Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte din municipiul Bucureşti. Au fost trimişi, zilnic, specialişti din cadrul Biroului Coordonare Metodologică şi Serviciul Control pentru sprijinirea activităţii şi fluidizarea afluxului de cetăţeni pentru sediul Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Bucureşti şi Ilfov din Mall Park Lake”, a mai precizat MAI.  

Specialiştii instituţiei au prezentat situaţia comparativă a numărului de programări online, înregistrat în perioada 01-08.03.2022 cu aceeaşi perioadă a lunii februarie 2022, respectiv martie 2021. 

„Comparativ cu perioada 01-08.02.2022, creştere cu 121,42%. Comparativ cu perioada 01-08.03.2021, creştere cu 324,05%”, a transmis MAI.  

De asemenea, numărul de cereri depuse în ţară, în perioada 01-08.03.2022 este mai mare cu 191,84 % faţă de perioada similară din luna februarie a acestuia an şi cu 417,40 % mai mare decât în perioada 01-08.03.2021.  


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Poliția locală a legitimat aproape 2.500 de persoane în campusul Henri Coandă. A dat amenzi de 6.425 de lei

mie mart. 9 , 2022
Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat săptămâna trecută o acțiune tematică în cartierul de locuințe sociale Henri Coandă. Scopul acțiunii a fost verificarea respectării evidenței locative în spațiile care aparțin de RAEDPP Constanța și a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și […]

V-ar putea interesa și: