O afacere se vinde, după 23 de ani, din cauza stâlpișorilor

Un magazin din Constanța, deschis în anul 1997, se vinde, după 23 de ani de existență neîntreruptă, din cauza stâlpișorilor.

Este vorba despre un mic magazin alimentar de pe strada Baba Novac, din cartierul Coiciu. Am copilărit în zonă și mergeam deseori la cumpărături acolo. Nu apăruseră marile mall-uri și acolo găseai cam tot ce aveai nevoie.

Magazinul a rezistat fără mari probleme invaziei mall-urilor. Conta foarte mult faptul că este aproape și că oferta era diversificată. Lanțurile internaționale nu au reușit să-l închidă, oamenii din cartier au continuat să cumpere de aici.

Ce nu a reușit însă globalizarea au reușit stâlpișorii. După reabilitarea străzii, clienții nu mai aveau cum să oprească în fața magazinului. Și aprovizionarea este o problemă, pentru că mașinile de marfă sunt obligate să oprească pe stradă.

Nu este singura afacere care se închide în oraș, din cauza stâlpișorilor. La o distanță de câteva sute de metri, s-au mai închis un pet shop și un atelier de reparații frigidere. Proprietarii s-au plâns de faptul că nu mai au clienți pentru că aceștia nu mai pot parca.

Culmea, majoritatea proprietarilor de locuințe își lasă mașinile pe trotuar, printre stâlpișori, și nu le duc în garaje. Evident, există și case care nu au loc în curte, iar șoferii sunt nevoiți să-și lase mașinile pe străduțele lăturalnice, în fața altor case.

Stâlpișorii au rolul de a facilita mersul pe jos al pietonilor, dar nu au reușit nici măcar acest lucru în totalitate.

Chiar pe strada Baba Novac pot fi văzute, în fiecare zi, mașini urcate pe trotuar, printre stâlpi. Primăria Constanța și Poliția nu au găsit încă modalitatea de a împiedica fenomenul, care se manifestă în tot orașul.


Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.