O barjă cu pavilion Germania s-a scufundat în Portul Constanța

Autoritatea Navală Română a anunțat, miercuri după-amiază, că marți 10.05.2022 în jurul orelor 16.20, barja “RSP 2541” pavilion Germania, s-a scufundat în dana 99 a portului Constanța.

Imediat după scufundare s-a luat măsura preventivă a instalării unui baraj antipoluant, în vederea limitării poluării, după cum se procedează în asemenea situații.

„Conform informațiilor deținute, la momentul producerii evenimentului, barja era încărcată cu cca. 1700 tone cărbune antracit, ce avea ca destinație Portul Brčko, Bosnia-Herțegovina. În acest moment nu se cunosc cu exactitate cauzele scufundării barjei, acestea urmând a fi determinate în urma cercetării demarate în cadrul Autorității Navale Române, după descărcarea mărfii și ranfluarea barjei. Costurile operațiunilor descrise se află în sarcina armatorului (proprietarului).”, au precizat reprezentanții ANR.

Din aceste considerente, reprezentantul proprietarul barjei se află deja în Portul Constanța, unde în colaborare cu autoritățile române va iniția pașii necesari în vederea realizării operațiunilor menționate.

„Se poate spune ca este posibil sa apăra o modificare a compoziției apei. Din discuțiile purtate cu ABADL, vor preleva probe si vor face analize.”, a declarat Steluța Popescu, comisar șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Sursă foto: Constanta.info

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Delfini și lei de mare din Ucraina au ajuns în Constanța VIDEO

Wed May 11 , 2022
Miercuri, 11 mai, prin Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea au trecut două autospeciale cu numere de Ucraina se află patru delfini și trei lei de mare. Aceștia au ajuns la Delfinariul din Constanța. „Tranzitul prin Iscaccea a fost prioritizat de către colegii de la Poliția de Frontieră și medicul […]