O carte scrisă de Virgil Coman, lansată în liceul în care a fost profesor

Elevii de ieri și de astăzi ai Liceului Tehnologic „I.N. Roman” din Constanța sunt invitați joi, 12 decembrie 2019, ora 12.00, la sediul liceului, să devină eroii unei incursiuni fascinante în istoria uneia din cele mai misterioase comunități ale românilor sud-dunăreni, locuitori ai unei regiuni cu nume legendar, „MEGLENIA”, ai căror urmași au străbătut Balcanii și au venit în Țara Mamă, în noua lor casă, Dobrogea.

Povestea adevărată a meglenilor a fost scrisă de un mare istoric al meleagurilor noastre, cel ce a fost vreme de mulți ani profesor de istorie al multor generații de elevi ai Liceului Tehnologic „I.N. Roman”, omul căruia i se datorează numele pe care instituția de învățământ îl poartă astăzi, regretatul prof. dr. Virgil Coman.

Volumul se numește „Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea – MEGLENOROMÂNII”, iar prezentarea va fi făcută de prof. dr. Robert Stănciugel, coordonatorul apariției editoriale, și invitații săi.

Cartea va fi lansată și miercuri, 11 decembrie, la ora 12, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa – Sala Adrian Rădulescu. A doua zi, pe 12 decembrie, lucrarea va fi lansată la Biblioteca „I.N. Roman” din Medgidia, în cadrul unui eveniment organizat de primărie din localitate.

Șeful Arhivelor Naționale Constanța, Virgil Coman, a murit pe 5 august 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.