O clădire emblematică din Constanța este scoasă la licitație de statul italian

Statul italian a scos la licitație cinci imobile din România, dintre care și unul din Constanța, situat în centru, pe bulevardul Mamaia la nr. 42, cunoscut drept Casa D’Italia. Clădirea este abandonată de foarte mulți ani.

Imobilul masiv din piatră, cu faţadă din cărămidă roşie şi ridicată în stilul vilelor neoclasice din Nordul Italiei, a fost construit în 1924, pentru necesităţile comunităţii italiene, pe atunci relativ numeroase în Constanţa.

În perioada interbelică şi până în 1948, Casa D’Italia a fost sediul Consulatului italian şi al şcolii italiene „Vittorio Emmanuele III”, iar în perioada celui de-al Doilea Război Mondial aici a funcţionat şi sediul filialei Partidului Național Fascist Italian din Constanța, până în anul 1943.

După 1948, deşi a rămas în proprietatea statului italian, a fost sediul Casei de Cultură a Tineretului pentru ca, începând din 1990 şi până acum un deceniu să devină sediu al viceconsulatului Italiei la Constanţa.

În prezent se află într-o stare avansată de degradare. Terenul pe care se află clădirea are o suprafață de 577 de metri pătrați, din care 416 metri pătrați este suprafață construită.

Potrivit anunțului postat pe site-ul Ambasadei, prețul de pornire a licitației este de 583.000 de euro.

Toate celelalte cheltuieli aferente redactării și autentificării actului de vânzare cumpărare cad în sarcina cumpărătorului, se arată în anunț.

Evaluarea terenului a avut fost făcută pe 6 august 2021.

Pentru a putea participa la licitație, ofertanții trebuie să transmită oferta economică nu mai târziu de 10 februarie ora 12.00.

Clădirea a mai fost scoasă la licitație în 2017, tot pentru aproximativ 500.000 de euro, însă nu i s-a găsit cumpărător.

Vă recomandăm și:

Complex Verona Mamaia Nord – 5 motive ca să îl alegeți dacă vreți un apartament la mare

Primii cumpărători se mută în Zen Residence, complexul imobiliar cu unele din cele mai frumoase blocuri din Constanța

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Scenariul cel mai rău: 70.000 de cazuri pe zi

Fri Jan 21 , 2022
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 devine dominantă în România, însă atrage atenţia asupra faptului că varianta Delta este încă prezentă şi continuă să provoace îmbolnăviri grave. Previziunile INSP arată că România ar putea ajunge la peste 70.000 de cazuri zilnic şi ar putea atinge […]
Alexandru Rafila