O companie românească va efectua, în 2023, zboruri din Constanța spre Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara și Suceava

O companie românească va efectua, în 2023, zboruri din Constanța spre Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara și Suceava

Compania aeriană AirConnect a anunța că va efectua, în 2023, zboruri din Constanța spre Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara și Suceava.

Primele zboruri sunt programate pe 22 iunie 2023. Prețul unui bilet pentru va fi de cel puțin 29,88 de euro pe segment.

AirConnect este cea mai nouă companie aeriană lansată pe piața din România. Prima aeronavă AirConnect a ajuns, joi, 7 iulie, pe Aeroportul Internațional București Băneasa

,,Poate nu ȋntâmplător, AirConnect ȋși face apariția ȋntr-un context dificil pentru piața aviatică din Europa, respectiv din România. Suntem o echipă de profesioniști, cu experiență relevantă ȋn domeniul aviației și, cu siguranță, vom ajunge un jucător important ȋn industrie. Mizăm pe servicii de calitate, la prețuri accesibile, pentru a deveni prima opțiune de călătorie a turiștilor, pe segmentul de zboruri regionale”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect

Zboruri cu un avion ATR-73 cu 68 de locuri

Prima aeronavă a companiei româneşti Air Connect a aterizat în iulie pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu, iar următorul avion al acestei companii urma să sosească în luna august.

Aeronava este tip ATR-72, cu 68 locuri, înmatriculată YR-ACA.

Alte două aeronave urmează să sosească în 2024.

Fondatorii AirConnect au mizat pe aeronave ATR 72-600, pentru că reprezintă cea mai eficientă soluţie regională din punct de vedere al consumului de combustibil, datorită structurii uşoare, vitezei optimizate şi motorului conceput pentru sectoare scurte.

„Aceste caracteristici conduc la costuri de operare mai scăzute, dar şi la diminuarea emisiilor de CO2. Aeronavele oferă un confort optim pasagerilor, cu un zgomot redus în interior, presiune plăcută în timpul zborului şi o lăţime de aproape 50 cm între cotiere”, se menţionează în comunicat.

Conducerea executivă a AirConnect este formată din Dorin Ivaşcu, preşedinte al Consiliului de Administraţie, Tudor Constantinescu, director general şi Florin Necula, director operaţional.

AirConnect este o companie aeriană românească, înfiinţată în 2022, cu obiectivul de a opera curse interne şi zboruri de tip charter. Flota AirConnect include, în primul an de activitate, două aeronave ATR 72-600, iar în 2023, va ajunge la patru. Compania îşi propune să devină lider de piaţă pe segmentul de zboruri regionale.

ATR este un producător de avioane franco-italian cu sediul în Blagnac, Franța, o suburbie a orașului Toulouse. A fost înființată în 1981 ca o societate mixtă între Aérospatiale din Franța și Aeritalia din Italia.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “O companie românească va efectua, în 2023, zboruri din Constanța spre Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara și Suceava

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România, locul 4 în clasamentul ţărilor cu cele mai bune recenzii online oferite de către turişti

Dum aug. 28 , 2022
România ocupă locul 4 în clasamentul din luna iulie 2022 al ţărilor cu cele mai bune recenzii online oferite de către turişti, anunţă Ministerul Turismului. ”Evaluarea a fost realizată în cadrul parteneriatul dintre Comisia Europeană pentru Turism (CET) şi TCI Research, pe baza recenziilor (rating & review) formulate de vizitatori, […]

V-ar putea interesa și: