O constănțeancă a primit o amendă de 3.000 de lei pentru că a criticat, pe Facebook, o doctoriță

primaria constanta facebook

O constănțeancă a primit o amendă de 3.000 de lei pentru că a criticat, pe un grup de Facebook, o doctoriță, relatează ziare.com.

„Haideți să o facem cunoscută pe așa numită Doamna Doctor Pediatru, numele ei fiind ….. Dragi părinți această doctoriță refuză să consulte copii cu febra 39,5 deoarece este obosită că a mai văzut 10 copii înaintea noastră și mă poftește să cobor înapoi jos în urgență că va veni ea peste 1h – 2 h să consulte copilul, arătând că doar pentru febra, copilul nu este urgență. Plus că în afară de mine cu copilul mai era acolo o mămică, tot cu copilul, la care doamna în cauza țipă de zici că mămică respective era cârpă ei, da nu înțelegeți doamna sunt obosită lăsăți-mă în pace că dacă mă enervez nici nu va mai consult copilul. Domana Doctor așa se vorbește cu paciențîi? Dacă nu îți place meseria pe care o faci pleacă din acel spital și lasă pe altcineva capabil”, a scris femeia pe Facebook. 

Doctoriță vizată de comentariu a dat-o în judecată pentru aceste cuvinte şi a cerut daune morale arătând că “aspectele menționate de pârâtă în cuprinsul articolului respectiv nu sunt corespunzătoare realității faptice, pârâtă urmărind inducerea în eroare, cu bună știință, a opiniei publice cu privire la modalitatea în care reclamanta înțelege să-și exercite atribuțiile profesionale, în scopul vădit de a-i crea acesteia o imagine negativă în mediul în care își desfășoară activitatea, dar și în comunitatea locală”.

Doctorița a mai arătat că „a fost afectată emoțional de acest articol, temându-se de felul în care va fi percepută imaginea acesteia, atât de cei apropiați cât și de opinia publică”. Mai mult decât atât, doctorița a arătat că a fost nevoită să consulte un psiholog, după ce a aflat de postarea pârâtei, de la colegi aflați în străinătate.

Femeia dată în judecată s-a aparat arătând că „activitatea profesională precară a reclamantei a mai fost reflectată și în alte postări pe site-uri de socializare, cu impact mult mai mare asupra imaginii sale, și nu înțelege de ce este singură persoană de la care solicită daune morale”.

Judecătoria Medgidia a obligat-o pe mama să îi achite doctoriței daune morale de 3.000 de lei. Judecătorul a arătat că postarea “a fost de natură să contureze, în opinia publicului o percepție negativă asupra reputației de medic a reclamantei”.

„Folosirea afirmațiilor de genul – așa numită d-na doctor, ori – pleacă din acest spital și lasă pe altcineva capabil, nu reprezintă o comunicare de informații, ci aspecte denigratoare, la adresa unei persoane, ce nu pot fi acceptate public. Fapta pârâtei de a publică în spațiul public Facebook o postare ce relatează opinii apte să producă la reacții negative, de dezaprobare, este de natură a afecta reputația de medic a reclamantei, iar prejudiciul de imagine este evident”, se arată în sentința Judecătoriei Medgidia.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.