O doctoriță și mamă care a ajutat toată viața bolnavii de cancer se luptă acum ea însăși cu această cumplită boală

silvia

Silvia Coman este mamă, medic, navigator de pacienți si unul dintre cei mai activi voluntari pentru asociații care sprijină pacienți diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

Din 2016, Silvia este si pacient oncologic. A fost diagnosticata cu melanom malign, stadiul IIIA. In 2019 boala a progresat cu metastaze pulmonare.

In luna mai 2022 melanomul a progresat din nou, cu metastaze cerebrale si extracerebrale. Silvia suferit o operatie pe creier, radioterapie stereotactica repetata, a urmat un tratament cu ipilimumab si nivolumab, cu toate efectele lui adverse posibile.

Metodele de tratament decontate in țară au fost epuizate, dar Silvia duce in continuare o lupta grea, psihica, fizica si financiara cu boala.

Ani intregi, inclusiv in timp ce urma tratamentul oncologic, si-a dedicat energia pacientilor diagnosticati cu afectiuni grave, stiind cat e de important ca nimeni sa nu treaca singur prin durerea provocata de boala. Acum are si ea nevoie de sprijin.

Un mesaj emoționant a transmis pe pagina sa de Facebook și Medalia Medeleanu, fostă juranlistă:

„In telefonul meu, Silvia e la Numere favorite. Desi o sun foarte rar, accesez numarul ei foarte des. Ori de cate ori o mama ravasita imi cere un sfat despre un diagnostic primit de copilul ei. Ori de cate ori cineva disperat ma intreaba unde gaseste un medic care sa-i puna diagnosticul pe care nimeni nu-l gaseste.
De cand am cunoscut-o, si sunt ani multi de atunci, Silvia e tot timpul conectata. Mangaie oameni, ii ghideaza, suna doctori, trimite dosarele pacientilor in strainatate, descurca ite medicale. Ajuta. Ajuta. Ajuta. Pentru ca asa e ea. SI pentru ca e medic. Si, mai ales, pentru ca stie cum e. In 2016 a primit la randul ei un diagnostic oncologic. L-a tratat si a crezut ca e bine. In 2019 boala s-a intors, cu metastaze pulmonare. A mai luptat o data si iar a crezut ca va fi bine.
Ultima oara cand am vorbit pe indelete, anul asta, tocmai se lua la tranta pentru a treia oara cu boala. Silvia a intrat in operatie pe creier, radioterapie si tratamente tot mai agresive, cu toate efectele adverse posibile. Si e inca pe baricade. Puterea de lupta a acestei femei, pentru viata ei si pentru a altora nu are voie sa fie intrerupta de lipsa banilor.
N-a cerut niciodata nimic pentru ea. Mereu pentru altii. E insa momentul ca, de data asta, sa strangem noi randurile pentru Silvia. Sa se faca bine si sa faca bine in continuare.
Stiu ca resursele noastre sunt din ce in ce mai putine, mai ales dupa toate cheltuielile de sarbatori, dar daca a mai ramas ceva, leul acela poate da putere. V-as fi tare recunoascatoare!”

Iată conturile în care puteți dona:

Cont lei: RO76INGB0000999911468144
Titular cont: Silvia Mihaela Coman
Banca: INGB CENTRALA
Cod SWIFT/BIC: INGBROBU

Cont euro RO83BTRL04704201U16255XX
Titular cont: Silvia Mihaela Coman
Banca Transilvania, sucursala Titan
SWIFT/BIC- BTRLRO22XXX
Revolut: 0728960118

Recomandare: Diana a visat să fie medic. Cancerul s-a opus, iar acum, de Crăciun, își dorește să poată respira fără aparate. O putem ajuta
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Confort Urban continuă lucrările de reabilitare a tramei stradale în cartierele orașului 

mie dec. 28 , 2022
Confort Urban a finalizat lucrările de recondiționare a zonei pietonale și carosabile de pe strada Sergent Nicolae Grindeanu din cartierul Km 4-5, Constanța. Au fost reabilitate trotuarele și aleile de acces în scările de bloc, s-au înlocuit bordurile deteriorate, iar suprafețele pietonale au fost consolidate cu pavele moderne și asfalt […]

V-ar putea interesa și: