O dronă din Ucraina a pătruns neautorizat în spațiul aerian al României. Precizări MApN

Sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

„Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian.”, au precizat reprezentanții MApN.

Vă recomandăm și:

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Marian Crușoveanu, PNL: „Taxa pe podurile dunărene trebuie anulată, nu suspendată. USR a blocat acest proiect”

Fri Mar 11 , 2022
În plenul Camerei Deputaților, Marian Crușoveanu, deputat PNL, a susținut o declarație politică, prin care a atras atenția, atât ministrului transporturilor, cât și colegilor deputați, asupra faptului că taxa pe podurile dunărene trebuie anulată, nu suspendată. Această atitudine vine ca urmare a modului populist în care parlamentarii USR din #Constanța au încercat […]
Marian-Crusoveanu