O dronă rusească a căzut în România. Ce spune NATO

Stoltenberg
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, sâmbătă, că militarii au găsit sâmbătă, lângă localitatea tulceană Plauru, fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. MApN a transmis că militarii au făcut verificările, după ce au primit informaţii despre existenţa unor elemente de dronă.

„Sâmbătă, militari din Forţele Navale Române, dislocaţi pentru misiuni de cercetare în zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au executat activităţi de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informaţii de la autorităţile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existenţă a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru. În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză şi expertizare tehnică”, a anunţat Ministerul Apărării.

Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre, a precizat sursa citată.

Reprezentanţii instituţiei mai afirmă că aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar, fiind crime de război.

„Forţele MApN rămân în continuare în alertă şi vor continua cercetările în zonele aflate în proximitatea locaţiilor unde forţele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre. De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real”, a adăugat sursa citată.

Ce spune NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a exprimat solidaritatea cu România, după convorbirea telefonică avută cu preşedintele Klaus Iohannis care l-a informat că militarii au găsit fragmente dintr-o dronă în localitatea tulceană Plauru. Oficialul străin a mai precizat că „nu există indicaţii că au fost intenţii de a lovi NATO, însă atacurile sunt destabilizatoare”.

„Am vorbit cu Klaus Iohannis despre atacurile ruseşti în Ucraina de-a lungul Dunării şi despre fragmentele de dronă găsite în România. Nu există indicaţii că au fost intenţii de a lovi NATO, însă atacurile sunt destabilizatoare. Salut decizia SUA de a desfăşura mai multe avioane F-16 pentru apărarea aeriană a NATO. Suntem solidari cu România”, a scris Jens Stoltenberg, sâmbătă pe Twitter.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, sâmbătă, că militarii au găsit sâmbătă, lângă localitatea tulceană Plauru, fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. MApN a transmis că militarii au făcut verificările, după ce au primit informaţii despre existenţa unor elemente de dronă.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, după descoperirea fragmentelor din dronă, că este „o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă”.

Şeful statului a adăugat că a discutat telefonic cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi l-a informat cu privire la noile evoluţii.

„Acesta a reafirmat solidaritatea deplină cu România şi a reasigurat că Alianţa Nord-Atlantică şi Aliaţii sunt pe deplin alături de România, aşa cum a fost dovedit, de exemplu, şi de recenta decizie a SUA de a spori prezenţa sa în România cu avioane F-16 în cadrul misiunii de Poliţie Aeriană din ţara noastră”, a mai precizat Iohannis.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Kureș - sportul străvechi al tătarilor, important pentru toată Dobrogea. Cine a câștigat „Turneul Campionilor 2023”

Dum sept. 10 , 2023
Nicăieri în România, cu excepția județului Constanța, nu veți vedea lupte de kureș, sportul străvechi al tătarilor. A rămas aproape neschimbat de-a lungul vremurilor. Pe 9 septembrie, peste o mie de persoane din tot județul au venit în orașul Constanța să îi admire pe cei mai puternici și abili luptători. […]

V-ar putea interesa și: