O elevă din România, admisă la West Point, cea mai prestigioasă academie militară din Statele Unite ale Americii

Ingrid Vârlan, elevă plutonier adjutant la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, a fost admisă la West Point, Class of 2026.

În urma unui proces de admitere extrem de competitiv și bazat pe un număr de criterii foarte selective, Ingrid a reușit să ocupe singurul loc alocat pentru România, în acest an, pentru Academia Militară „West Point”.

„West Point, cea mai prestigioasă academie militara din Statele Unite ale Americii și una dintre cele mai recunoscute în lume, cu o tradiție ce depășește 200 de ani, a reprezentat pentru mine încă de la începuturile experienței mele de elev militar un vis frumos, parte a unui gând măreț ce începea să se contureze. Clasa a IX-a, începuturi și un gând, clasele a X-a și a XI-a, pandemie și așteptări, clasa a XII-a doar extrem de multă muncă și 12 teste / etape înainte de primirea acceptului final. Scrisoarea din partea USMA a venit vineri și lucrurile sunt fierbinți, atât de fierbinți încât nici nu știu cum să mă bucur, este un paradox să lupți atât pentru un obiectiv, să sacrifici totul pentru a-l obține, să ai mâinile sângerânde după antrenamente și creierul aburind după sute de teste de engleză și matematică, iar mai apoi, după un plâns, un râs și multe îmbrățișări să te gândești deja la următorul pas.”, a declarat domnișoara.

Astăzi, Ingrid, în curând absolventă a Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, după ce va susține bacalaureatul românesc, savurează bucuria pe care i-a adus-o munca de atâția ani, fără a uita să le fie recunoscătoare celor care i-au fost alături pe acest drum, cărora multora le poate părea imposibil.

Este apreciată ca unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, ca urmare a unei combinații perfecte între muncă, seriozitate și consecvența cu care și-a urmat visul, a faptului că a performat la cel mai înalt nivel atât la învățătură, cât și în numeroasele activități în care s-a implicat.

Fiecare probă a presupus un moment de așteptare al rezultatului, o scurtă bucurie și, mai apoi, un timp extrem de scurt de remontare înaintea unei noi probe. „La sfârșitul anului 2021 am primit cu mare onoare rezultatul testelor primei etape în care am fost nominalizată/desemnată oficial candidat unic al României pentru USMA. Experiența bac-ului american a fost unică și, după extrem de multe teste de engleză și matematică aplicată și parcurgerea unui „ceaslov” de 1500 de pagini, mă bucur de final.

Rezultatele obținute la test, respectiv clasarea în primii 9% din totalul celor care au dat testul în acest an mă bucură, în plus, clasarea în 1% procent la partea de matematică mă onorează pe mine și pe toți cei care mi-au fost dascăli în acești 12 ani de școală”, spune Ingrid.

Odată cu această extraordinară performanță, Ingrid realizează și o premieră în istoria Cantemirului, fiind prima fată care înregistrează acest succes de pe băncile colegiului.

„Mă apropii de finalul anilor de liceu, mai am o lună și apoi, după 𝑈𝑙𝑡𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑐𝑙𝑜𝑝𝑜𝑡̦𝑒𝑙 nu voi mai putea decât să îmi amintesc cu multă emoție de Cantemir, de șoimi și de spiritul care domnește peste Breaza.”

Felicitări și mult succes în continuare!

Foto: Nicolae Milea
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Vrei să fii voluntar la NEVERSEA? Se caută o mie de persoane

Tue Apr 19 , 2022
Fanii celui mai mare festival de pe o plajă din Europa, Neversea, pot trăi în această vară una dintre cele mai frumoase experiențe din viața lor. Organizatorii festivalului caută peste 1.000 de voluntari care să li se alăture în cea de-a patra călătorie de la malul Mării Negre. Cei care […]

V-ar putea interesa și: