O explicație puerilă a primarului Constanței, un gest politicianist al consilierilor PSD și o problemă nerezolvată

Primarul Vegil Chițac și fostul viceprimar Costin Răsăuțeanu își aduc acuzații, hotărârile sunt nelegale, problemele constănțenilor persistă
Primarul Vegil Chițac și fostul viceprimar Costin Răsăuțeanu își aduc acuzații, hotărârile sunt nelegale, problemele constănțenilor persistă

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le-a propus consilieri locali – și aceștia au votat – un proiect de hotărâre care încălca și Constituția, și Codul Administrativ și Noul Cod Civil. Prefectura a sesizat problema și a cerut revocarea hotărârii, care s-a produs în ședința de azi.

Primarul Vergil Chițac a explicat cum s-a ajuns la această situație aproape incredibilă, dacă ne gândim că city manager este un om care a câștigat milioane de lei ca avocat.

„Este adevărat, ne asumăm. Am avut o informație eronată, nu neapărat din cauza noastră, dar nu mai are importanță, în sensul în care noi am știut, la momentul acela, că RAR-ul este instituție de utilitate publică, lucru care nu este adevărat. Ăsta este motivul pentru care revenim. Cu siguranță vom reveni și cu proiectul nostru, în detaliu, pentru că RAR-ul trebuie mutat de acolo.”, a declarat primarul.

Așadar, primarul spune că „noi” (deci el și o persoană sau mai multe din echipa sa) aveau o informație eronată.

Probabil că majoritatea șoferilor știu că Registrul Auto Român percepe un tarif pentru serviciile prestate. Dacă asta nu-ți dă un indiciu că nu este instituție de utilitate publică, te poți uita pe site. RAR-ul s-a înființat conform unei hotărâri din noiembrie 1991. Scrie clar acolo (și e la un click distanță) că Regia Autonomă „Registrul Auto Roman” funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară.

Angajații Prefecturii Constanța au știut acest lucru, nimeni din primărie nu. Și nici consilierii PNL și USR PLUS.

Notăm aici și atitudinea ciudată, ca să nu spunem mai mult, a consilierilor PSD, care nu au votat împotriva proiectului, dar fără a argumenta de ce. Astăzi, liderul de grup, Costin Răsăuțeanu, a spus că ei nu au votat tocmai pentru că avea probleme de legalitate. Asta mă face să cred că interesul politic e pus deasupra interesului cetățenilor. Dacă știau că e nelegal, PSD-iștii trebuia să spună acest lucru în ședință, nu să aștepte decizia prefecturii (felicitări, apropo, pentru că au sesizat problema) și să tărăgăneze rezolvarea unei probleme reale. Costin Răsăuțeanu era viceprimar când RAR-ul s-a mutat în actuala locație, lipit de blocuri, dar nu a schițat, nici el, nici Decebal Făgădău, nici Dumitru Babu, nici altcineva din PSD (ca de altfel din niciun alt partid) un gest cât de mic prin care să spună că e decizie proastă, aberantă.

Încă ceva: în aceeași ședință, toți consilierii, inclusiv PSD, au votat încă două hotărâri despre cere Prefectura spune că sunt nelegale: de preluarea în domeniul public al statului a Portului Tomis și lacului Tăbăcărie.

Vă reamintim, city managerului Constanței, avocata suspendată Felicia Ovanesian, spunea, pe 14 ianuarie 2021,  că va construi un parc în locul actualului Registru Auto Român. Pentru a face acest lucru, trebuie să mute RAR-ul, care funcționează pe strada Eliberării, pe un teren pentru care plătește chirie la CT BUS. Primarul Vergil Chițac a declarat că însuși directorul RAR la nivel național a cerut mutarea, pentru că acolo e o zonă de blocuri și activitatea RAR influențează negativ.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

E oficial: se ridică o parte din restricții

vin apr. 23 , 2021
În municipiul Constanța nu se vor mai aplica restricțiile de weekend legate de circulația interzisă în intervalul orar 20:00 – 05:00 și de desfășurarea activității operatorilor economici până la ora 18:00. Așadar, începând de astăzi, 23 aprilie a.c., circulația va fi permisă până la ora 22:00, magazinele și centrele comerciale […]
constanta de sus

V-ar putea interesa și: