O fată de 12 ani a murit din cauza coronavirusului

O fată în vârstă de 12 ani a decedat, marți, în Belgia din cauza COVID-19, în Belgia. Este un caz extrem de rar, au recunosc autorităţile medicale.

„Este un eveniment foarte rar, dar care ne-a bulversat”, a declarat Emmanuel André, purtător de cuvânt al autorităţilor medicale federale belgiene, citat de Agerpres.

Este prima dată când este raportat decesul unui copil din cauza noului coronavirus în Belgia, unde 705 persoane au murit ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

Centrul naţional de criză al guvernului belgian a anunţat marţi la prânz 876 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus, ceea ce aduce la 12.775 numărul persoanelor bolnave de COVID-19. Dintre noile cazuri, 467 provin din Flandra, 203 din Valonia şi 189 din Bruxelles.

În ultimele 24 de ore în Belgia şi-au pierdut viaţa încă 98 de persoane din cauza noului coronavirus. Până luni la prânz, 1696 de pacienţi ce contractaseră SARS-CoV-2 au fost externaţi în această ţară. Un număr de 1021 pacienţi se află la terapie intensivă.

Conferința de presă în care a fost anunțat decesul

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.